Astoņgadnieks Krievijā atstāj mammai zīmīti un, bruņojies ar enciklopēdijām, dodas apceļot pasauli

Vietējo apkaimi un policiju kājās sacēlis kāds ziņkārīgs astoņgadnieks no Astrahaņas Krievijā. Viņš, atstādams mammai zīmīti, kārtīgi apbruņojies ar tūristu ekipējumu, devies apceļot pasauli, ziņo "BBC".

 

Astoņgadīgs puika no Astrahaņas gatavs ar kājām apceļot pasauli.

FOTO: Shutterstock.com

Astoņgadīgs puika no Astrahaņas gatavs ar kājām apceļot pasauli.

Mamma pēc zīmītes atrašanas nekavējoties par bērna pazušanu paziņojusi policijai, kura puiku atradusi pēc pāris stundām.

Bērna nodomi bijuši nopietni - viņš līdzi bija paņēmis enciklopēdijas, mīļāko rotaļlietu, naudu no krājkasītes, kā arī vienu banānu.

 

Satikdams savus glābējus, puika atzinis, ka jau piekusis no tālā ceļa un grib atpūsties. Pirms ceļa uzsākšanas ar kājām viņš bija paspējis pārvietoties ar trīs autobusiem.

Ziņa par zinātkāro zēnu ātri vien izplatījusies arī sociālajos tīklos, kur daudzi sākuši apbrīnot mazo ceļotāju.

"Arī es bērnībā uzrakstīju tādu zīmīti. Tikai pirms ceļa nolēmu nosnausties, lai uzkrātu spēkus. Kad pamodos, man neviens neļāva iet," stāsta kāds "Twitter" lietotājs.

Kāds cits atklāj, ka viņa pasaules apceļošanas plānus reiz izjaukusi vecmāmiņa, kura atradusi rūpīgi krātās ēdiena atliekas.

Reklāma
Reklāma

"Astoņgadīgs puika no Astrahaņas gatavs ar kājām apceļot pasauli, kamēr es sūdzos par to, ka man jāpārvietojas pa pilsētu," mazā zēna apņēmību apbrīno vēl kāds.

Krievijas sabiedrība jau paguvusi puiku iesaukt par "Konjuhovu" par godu krievu priesterim-ceļotājam Fjodoram Konjuhovam, kurš slavens ar savām ekstrēmajām solo ekspedīcijām. Piemēram, pēdējo četrus mēnešus ilgo ceļojumu Konjuhovs veica Dienvidu okeānā, airu laivā.

Tikmēr citi spriež par to, ka šis gadījums vērš uzmanību uz to, ka liela daļa sabiedrības Krievijā ir tik nabadzīga, ka nekad mūžā tā arī neizceļo ārpus valsts robežām.

 

No portāla Jauns.lv