Sieviete Bangladešā pasaulē laiž dvīnīšus tieši 26 dienas pēc tam, kad priekšlaicīgi dzemdējusi savu pirmo bērniņu

Arita Sultāna dēlu piedzemdējusi februāra beigās, taču jau 26 dienas vēlāk tika nogādāta slimnīcā ar spēcīgām vēdersāpēm. Ārsti konstatēja, ka Arita joprojām ir stāvoklī – dvīnīši atradušies sievietes otrā dzemdē. 

Ja ir divas dzemdes, tas nav nemaz tik neiespējami.

FOTO: Shutterstock.com

Ja ir divas dzemdes, tas nav nemaz tik neiespējami.

Dvīņi nāca pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību un abi mazuļi – zēns un meitene, dzimuši pilnīgi veseli. 

“Kad sievietei veicām ultrasonogrāfiju, bijām šokēti – viņas dzemdē ieraudzījām divus bērniņus. Vien 26 dienas pēc tam, kad viņa jau bija pasaulē laidusi mazuli, sievietei piedzima vēl divi bērniņi. Manā pieredzē kas tāds vēl nebija noticis,” medijiem sacīja slimnīcas ginekoloģe Šeila Podara. 
 

Pēc dakteres stāstītā, paciente bijusi ļoti nabadzīga, tāpēc viņai nekad iepriekš nebija veikta ultrasonogrāfija. Aritai nebija ne mazākās nojausmas, ka viņa gaida vēl divus mazuļus. 


Singapūrā praktizējošs ginekologs Kristofers Ng uzsver, ka sievietes ar divām dzemdēm nav nemaz tik ļoti reta parādība, ka pieņemts domāt. “Ja sievietei būtu veikta ultrasonogrāfija jau pirmā bērniņa gaidību laikā, ārsti šo faktu būtu konstatējuši,” pauda ginekologs. Viņš secinājis, ka Aritas auglīgajās dienās vienlaicīgi tika apaugļotas trīs olšūnas no kurām arī radās trīs embriji. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Informācija no portāla Jauns.lv