Bēgļu nometnē Jordānijā atvērts spēļlaukums bērniem ar invaliditāti

UNICEF kopā ar partneriem atvēris vienu no pirmajiem pieejamajiem bērnu rotaļu laukumiem Zaatari bēgļu nometnē Jordānijā. Tas ir iekļaujošs rotaļu laukums - bērniem ar invaliditāti.

Daudzas reizes bija sajūta, ka tā ir viņu pirmā pieredze spēlēties šādā laukumā, jā, tas bija tiešām aizraujoši, saka Roberts Jenkins.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daudzas reizes bija sajūta, ka tā ir viņu pirmā pieredze spēlēties šādā laukumā, jā, tas bija tiešām aizraujoši, saka Roberts Jenkins.

Pirmo reizi šāda veida aprīkojums - ar slīdkalniņiem, karuseļiem, šūpolēm ir pieejams, piemēram, bērniem ratiņkrēslos. Tā ir vieta, kur bērni vēlas atrasties.

UNICEF un tās partneri cer, ka rotaļu laukums būs kā projekta plāns visai pasaulei - simbols tam, ka visiem bērniem ir tiesības spēlēties.

"Jāatzīst, ka esam strādājuši pie šī rotaļu laukuma jau ilgu laiku. Pati nometne darbojas sešus gadus," stāsta Roberts Jenkins, UNICEF pārstāvis Jordānijā. "Tas ir pagrieziena punkts atbalstā, ko mēs sniedzam bērniem ar invaliditāti. Daudzas reizes bija sajūta, ka tā ir viņu pirmā pieredze spēlēties šādā laukumā, jā, tas bija tiešām aizraujoši."

Reklāma
Reklāma

Nometnē aptuveni 30% bēgļu ir fiziska vai intelektuāla invaliditāte. Bērni viņu vidū ir praktiski neaizsargāti.

"Kopumā tas ir vēstījums par sociālu iekļaušanu, ka bērni no dažādām vidēm, atšķirīgām spējām, var spēlēties kopā - redzēt šūpolēs bērnu ratiņkrēslā kopā ar bērnu, kurš nav ratiņkrēslā, bet šūpo viņu un spēlējas kopā - tas maina šī bērna dzīvi. Es ceru, ka tas ir plašāks globāls vēstījums, ko uztvers ikviens," saka Roberts Jenkins.