Brīnums ir noticis: leikēmijas mocītās žurnālistes Artas Lāces asinīs vēža vairs nav

Fantastiski labas ziņas pienākušas no Lietuvas, kur novembrī tika veikta cilmes šūnu transplantācija LNT žurnālistei Artai Lācei. Arta trīs gadus cīnījas ar vissmagāko asins vēža formu, taču jaunākie rezultāti liek domāt, ka leikēmija ir uzvarēta - donora šūnas atdevušas Artai veselas asinis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cilmes šūnu transplantāciju Artai nodrošināja Latvijas valsts, taču Artas draugi, radi, kolēģi un portāls Jauns.lv pirms novembrī sāka ziedojumu vākšanas akciju, lai trīs bērnu māmiņa pēc manipulācijas Lietuvā varētu veseļoties mājās. 

Pēc fiziski un garīgi mokoša ceļa Arta Lāce ceturtdien ziņo, ka arī otrā pārbaude liecina, ka donora dotās cilmes šūnas viņā ir iedzīvojušās, pašas Artas asinsradē vairs nav ne atlikuma no vēža skartajām šūnām. Vēl priekšā garš atlabšanas ceļš, taču šis rezultāts ir tas, uz ko cerējām mēs visi. Ir izdevies riskantais ceļš! 

 

Pēc fiziski un garīgi mokoša ceļa Arta Lāce ziņo, ka arī otrā pārbaude liecina, ka donora dotās cilmes šūnas viņā ir iedzīvojušās, pašas Artas asinsradē vairs nav ne atlikuma no vēža skartajām šūnām. 

 

Reklāma
Reklāma

Savā ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" Arta vēsta:
"Gari rakstīt nav spēka, bet īsā atskaite par to, kā tad man klājas pēc slimnīcas. Šodien biju uz otro kontroli Lietuvā, pēc nedēļas atkal, tātad, kā saprotams, esmu mājās! :) Šodien nodaļā starpsvētku sastrēgums, daļa analīžu vēl nebija gatavas, bet pirms nedēļas pateica, ka man ir 99,9% donora asinsrades un imunitātes, un uz šo brīdi ne mazāko vēža atlikumu!!! Ohhh, kas par prieku un pateicību Dievam!

Jaunais ģenētiskais materiāls joprojām mani uzver kā svešinieku, tomēr pakāpeniski mēģinām mazināt imūnsupresijas zāles ar cerību, ka pēc 3 mēnešiem no tām varēs atteikties pilnībā. Sanāk tāda balansēšana uz virves, jo, ja nepieciešams palielināt imūnsupresiju, tas traucē asinsradei un var radīt vēža recidīva risku, bet intuīcija saka, ka viss būs kārtībā ;) Oficiāli to, ka esi brīvs no vēža, apstiprina pēc gada," viņa ziņo.

 

Avots: Jauns.lv