Kas šobrīd aktuāls bērnudārznieku vecākiem

Vecākus ir jāizglīto par to, kādas sekas pieaugušā vecumā cilvēkam var būt dēļ bērnībā piedzīvotajām negatīvajām pieredzēm, piemēram, visa veida vardarbība pret bērnu, vecāku savstarpēja vardarbība, vecāku atkarības, vecāku šķiršanās - secināts vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv rīkotajā Vecāku sapulcē ar tematu "Kas šobrīd aktuāls bērnudārznieku vecākiem". 

 

Vecāku sapulces ar vieslekciju uzstājas bērnu psihoterapeits Ņikita Bezborodovs. Foto: Arūtrs Ķipsts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecāku sapulces ar vieslekciju uzstājas bērnu psihoterapeits Ņikita Bezborodovs. Foto: Arūtrs Ķipsts

Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" regulāri rīko Vecāku sapulces - tematiskas tikšanās, kas kopā pulcē ekspertus, dažādu organizāciju un institūciju pārstāvjus, kā arī vecākus. Vecāku sapulces mērķis ir apzināt jomas aktualitātes un problēmas, par kurām organizācijai ir jārunā, jāiestājas valstiskā līmenī, un par kurām organizācijai būtu jāveic vecākus un/vai sabiedrību izglītojošs darbs, piemēram, gatavojot rakstu sērijas portālā Mammamuntetiem.lv vai arī organizācijas izdotajos žurnālos.

19. jūlija Vecāku sapulces temats bija bērnudārznieku vecāku aktualitātes. 

Lūk, daži no tematiem, par kuriem vecāki un speciālisti uzsver nepieciešamību runāt arī turpmāk, vai arī, par ko nepieciešams plašāks skaidrojums:

1. Bērnībā piedzīvotās negatīvās pieredzes sekas un ietekme uz cilvēka dzīvi pieaugušā vecumā, piemēram, visa veida vardarbība pret bērnu, vecāku savstarpēja vardarbība, vecāku atkarības, vecāku šķiršanās u.c.
2. Pēršana kā nepieļaujama bērna audzināšanas metode. Iemesli, kāpēc vecākam nesanāk īstenot pozitīvu disciplinēšanu?
3. Kā vairot savu pacietību?
4. Kā vecākiem sagatavoties skolai vai bērnudārzam? (Šobrīd vairāk tiek runāts par to, kā tam sagatavot bērnu).
5. Audžuvecāki un tas, cik ilgā laikā vecāks var pārdomāt par atteikšanos no sava bērna, ļaujot to nodot audžuvecāku aprūpē.
6. Iekļaujošā izglītība.
7. Kā pārim izšķirties, netraumējot bērnu? Mediācijas loma.
8. Robežas bērnu audzināšanā, kā arī pāraprūpe un iemācītā bezpalīdzība.
9. Bērnudārzu pasākumi un kā rotaļāties ar bērnu?
10. Kas ir uzvedība un kas to ietekmē? Psihologu bezmaksas pakalpojumi, vecāku tiesības bērnudārzā.
11. Bērnu traumatisms un drošība, kā arī bērnu atstāšana karstajās automašīnās.

Reklāma
Reklāma


Ja Tev par kādu no šiem tematiem ir kas sakāms, vai arī vēlies rosināt savu aktuālo jautājumu, raksti uz fonds@mammamuntetiem.lv

Materiāla "Kas šobrīd aktuāls bērnudārznieku vecākiem?" tapšanu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par tā saturu atbild "Fonds Mammām un tētiem".