Tveice atkāpjas. Kādu laiku gaidīt brīvdienās un vai drīz jau rudens?

Sestdien Latvijā joprojām gaidāms karsts laiks, tomēr karstums būs mazāks nekā darba nedēļā, prognozē sinoptiķi.

 

FOTO: Shutterstock.com

Naktī gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūšot lēnam rietumu vējam, dažviet veidosies migla. Gaisa temperatūra saullēktā būs no +13..+17 grādiem valsts lielākajā daļā līdz +18..+22 grādiem Vidzemes piekrastē un Kurzemes rietumu piekrastē.

Dienā sauli palaikam aizsegs mākoņi, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs mērens rietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra +25..+30 grādu.


Rīgā būs maz mākoņu, dienā to kļūs vairāk un ar zemu varbūtību iespējams īslaicīgs lietus. Naktī pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +19 grādiem, piepilsētā - līdz +14..+17 grādiem. Dienā pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, to nomainīs ziemeļrietumu vējš, gaisa temperatūra sasniegs +28..+29 grādus.

Nākamnedēļ gaidāms jau vēsāks laiks. Vietām gaisa temperatūra noslīdēs līdz +20 grādiem. Nedēļas otrā pusē atkal kļūs siltāks, tomēr ilgstošs karstums vairs nav gaidāms, stāsta savā videoblogā laika vīrs Toms Bricis. Vienlaikus viņš atgādina, ka šī vasara gan nepārspēs pagājušās vasaras karstuma rekordus, bet tā var kļūt par garāko vasaru meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Beidzot gaidāms arī lietus, ko tik ļoti gaida mežkopji un lauksaimnieki.

Reklāma
Reklāma

Informācija no portāla Jauns.lv