"Ģimenēm tās ir traģēdijas..." Gorbunova kritizē ātro kredītu bezatbildīgu aizdošanu bērniem

"Es uzskatu, ka tas ir ārkārtīgi netīrs bizness. Viena lieta ir bezatbildīga aizņemšanās, bet ir arī bezatbildīga aizdošana," stāsta populārā žurnāliste Inga Gorbunova sacīja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", diskutējot par ātro kredītu popularitāti Latvijā. 

 

FOTO: Shutterstock.com

Gorbunova ir pārliecināta, ka viena no lielākajām problēmām ir naudas aizdošana bērniem: "Esmu dzirdējusi ļoti daudz stāstu, kur ģimenēm ir problēmas, jo aizdod arī bērniem un jauniešiem, kas ir tikko sasnieguši pilngadību. Viņiem kaut ko vajag, viņi pērk, slēpj no vecākiem, aizņemas vienā vietā, otrā vietā, trešā vietā. Vajadzīgs tikai SMS."

Gorbunova norādīja, ka daudzi jaunieši vēl nespēj izvērtēt riskus un aizņemties atbildīgi: "Ne jau visi var izvērtēt. Viņam vajag, un viņš paņem. Viņš vēl nezina to, cik grūti ir to kredītu atdot. Aizņemties atbildīgi, kamēr tev tā atbildība vēl nav galvā… Daudzi 18 gados ir sadarījuši visādas lietas."


Viņa uzskata, ka vainīgas ātro kredītu kompāniju reklāmas, kas veiksmīgi piesaista tieši jauniešus. 

"Viņi paskatās, kādi ātrie kredīti ir atbalstītāji šovos, paskatās reklāmas, kur viena ir uztaisījusi lūpas un sev dabūjusi puisi vai kur viena beidzot ir piedalījusies maratonā, jo varēja par kredītu nopirkt sev skrienamās kurpes," piemērus minēja Gorbunova. 

Šāda situācija varot izraisīt traģiskas sekas. "Tām ģimenēm tās ir traģēdijas, jo viņi pēc tam noskaidro, ka bērni ir sataisījuši tādus parādus, ka vecāki jau vairs nevar tos atdot," raidījumā sacīja Gorbunova. 

Reklāma
Reklāma

Patērētāju Tiesību aizsardzības centrs informā,ka summas, ko cilvēki aizņemās ātrajos kredītos, kļūst arvien lielākas. 

 

Informācija no portāla Jauns.lv