Divus gadus veca meitene ar kaķi nolemj viena pastaigāties pa Vecmīlgrāvi

29. jūlijā pulksten 18.00 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu pirmsskolas vecuma meiteni ar kaķi rokās, kura bez pieaugušajiem pastaigājās pa Vecmīlgrāvi. Ziņotāji bērnu apturēja brīdī, kad viņa ar mājdzīvnieku mēģināja pāriet pāri Augusta Dombrovska ielai. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Policijas foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Policijas foto.

Kārtības sargi, tuvojoties notikuma vietai, pamanīja izsaucēju, kura likumsargiem māja ar roku. Blakus ziņotājai atradās arī maza meitene, kura rokās turēja baltas krāsas kaķi. Jautājot bērnam, kur atrodas mamma, viņa pastāstīja, ka mamma mājās guļot. Meitene spēja nosaukt tikai savu vārdu, savukārt jautājot, cik viņai gadu, viņa ar pirkstiem parādīja, ka kaķim ir viens, bet viņai divi gadi.

Meitenei līdzpaņemtajā somiņā bija mobilais telefons, kura atbloķēšanas paroli viņa nespēja atcerēties. Tomēr pēc brīža tālrunis iezvanījās. Zvanītājs bija norādīts kā “mamma”. Sarunas laikā noskaidrots, ka zvanījusi bērna vecmamma. Sievietei lūgts sazināties ar mazmeitas māti, lai viņa nekavējoties ierodas pakaļ savai atvasei.

Pēc neilga laika policisti pamanīja, ka viņu virzienā skrien kāda manāmi satraukta sieviete. Meitene savu mammu uzreiz atpazina, paņēma viņu aiz rokas un aicināja uz parku. Sieviete policistiem pastāstīja, ka nespējot noticēt, ka meita viena pati spējusi atslēgt dzīvokļa durvis.

Bērna māte pastāstīja, ka pēc nakts maiņas ar meitu skatījusies multfilmas un aizmigusi. Nedaudz vēlāk pamodusies un konstatējusi, ka meitas vairs neesot mājoklī. No viņas somiņas bija paņemtas telefons ar atslēgām un mājokļa durvis bija atstātas vaļā. Arī kaķis bija pazudis. Bērna māte izskrējusi kāpņu telpā, kur vecmamma informējusi par meitas atrašanās vietu.

Reklāma
Reklāma

Sieviete ar meitu un kaķi aizvesta uz dzīvesvietu, kur konstatēti bērnam labvēlīgi apstākļi.

Lietas materiāli pārsūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem situācijas izvērtēšanai.