Praktiski padomi sarunu festivāla LAMPA gudrajiem apmeklētājiem

Sarunu festivāls LAMPA šī gada 29. – 30. jūnijā jau ceturto reizi izgaismos Cēsu pils parku, turklāt ar katru gadu pulcējot arvien vairāk apmeklētāju. Tie, kam LAMPAs apmeklējums kļuvis par tradīciju, ar festivāla noteikumiem jau iepazinušies, taču pirmreizējiem viesiem esam sagatavojuši ceļvedi – praktiskus padomus ikvienam, kas satraucas par nokļūšanu, naktsmājām vai festivāla norises gaitu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kā nokļūt LAMPĀ?
Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz Cēsu un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji var neuztraukties un uz festivālu droši doties ar divriteni – velosipēdu novietnes tiks nodrošinātas. Savukārt LAMPAs viesiem no galvaspilsētas iesakām nokļūšanai festivālā izmantot sabiedrisko transportu – kopā jautrāk, turklāt jau pa ceļam iespējams iegūt vērtīgus sarunu biedrus un iesaistīties aizraujošās diskusijās! Arī šogad uzņēmums “Lux Express” abu festivāla dienu garumā nodrošinās bezmaksas autobusu reisus festivāla apmeklētājiem – gan no Rīgas uz Cēsīm, gan atpakaļ. Autobusu kursēšanas laikus un pieteikšanās kārtību skaties zemāk.

29. jūnijā:
No Rīgas:
Atiet - Pienāk
10.00 - 12.00
14.00 - 16.00
18.00 - 20.00

No Cēsīm:
Atiet - Pienāk
16.00 - 18.00
20.00 - 22.00
0.00 - 2.00


30. jūnijā:
No Rīgas:
Atiet - Pienāk
8.00 - 10.00
12.00 - 14.00
16.00 - 18.00

No Cēsīm:
Atiet - Pienāk
10.00 - 12.00
14.00 - 16.00
23.00 - 1.00
 

Lai saņemtu savu bezmaksas biļeti braucienam, no 18. jūnija līdz pat festivāla dienai jādodas uz Lux Express klientu apkalpošanas centru Rīgas Starptautiskajā autoostā, Prāgas ielā 1 (darba laiks katru dienu no plkst. 6.40 – 20.00), kur katram interesentam būs iespēja saņemt līdz 2 elektroniskām biļetēm. (tikai braucienam uz Cēsīm). Biļetes iepriekš rezervēt nav iespējams. Informācija par pieejamajām biļetēm tiks atjaunota Sarunu festivāla LAMPA Facebook grupā "Nakšņošana un transports", kā arī Lux Express Klientu apkalpošanas centrā.

Biļetes atpakaļceļam (Cēsis – Rīga) varēs saņemt tikai uz vietas LAMPĀ – piesakoties info teltī Pils parka centrālajā laukumā.

Pieturvieta Rīgā – Baznīcas un Elizabetes ielas stūris pie Hotel Radisson Blu Latvija, Elizabetes iela 55.

Pieturvieta Cēsīs - Smilšu laukums, Uzvaras bulvāris 22.

Ja tomēr vēlies baudīt neatkarību un festivālā ierasties ar automašīnu, ņem vērā, ka uz šosejas Rīga - Cēsis norisinās ceļu remontdarbi, tāpēc, lai nenokavētu kāroto diskusiju sākumu, ieplāno papildus laiku nokļūšanai uz Cēsīm. Festivāla teritorijas tuvumā tiks nodrošināta autostāvvieta ar iebraukšanu no Niniera ielas 14, taču vietu skaits gan tajā, gan Cēsu bezmaksas autostāvvietās, kā zināms, ir ierobežots. Iespējams, nāksies spēkratu novietot tālāk no festivāla teritorijas, tomēr aicinām saglabāt mieru un baudīt arī pastaigu iespējas. Ja savam auto parka tuvumā vietu neatrodi, droši vari doties meklēt uz kādu no šiem publiski pieejamiem stāvlaukumiem:

  •  Dzintara iela 3
  •  Valmieras iela 2 – vecais tirgus
  •  Blakus Noras ielai 16 (pretim bērnu dārzam)
  •  Uzvaras bulvāris 22 – Smilšu laukums
Reklāma
Reklāma

Arī A/S Pasažieru Vilciens ir viens no Sarunu festivāla LAMPA draugiem, kas festivāla dienās nodrošinās papildu vilcienu reisus. Biļetes uz kādu no trim papildreisiem iespējams iegādāties ierastā kārtībā dzelzceļa kasēs vai internetā.

  • Piektdien, 29. jūnijā, maršutā Cēsis - Rīga, plkst. 23.45
  • Sestdien, 30. jūnijā, maršutā Rīga - Cēsis, plkst. 8.15
  • Sestdien, 30. jūnijā, maršrutā Cēsis - Rīga, plkst. 23.45


Kur nakšņot?
Lai festivālu varētu baudīt bez liekiem satraukumiem par nokļūšanu mājās vai paspēšanu uz pēdējo transportu, aicinām tā gaisotni sajust arī LAMPAs telšu pilsētiņā. Tā atradīsies pavisam netālu no festivāla norises teritorijas – Bērzaines ielā 4, Cēsu bērnu un jauniešu centra pagalmā (ieeja gan no Bērzaines, gan Bišu ielas), un darbosies no 29. jūnija plkst. 9.00 līdz pat 1. jūlija plkst. 12.00. No festivāla teritorijas uz telšu pilsētiņu vedīs norādes, un iekļūšana tajā būs ar aprocēm, ko izsniegsim pie reģistrācijas. Telšu pilsētiņa tiks apsargāta (taču dubults neplīst – aicinām savas mantas pieskatīt arī pašiem), apgaismota, kā arī būs pieejamas labierīcības un izlietnes. Un tas viss – bez maksas!
 

Ēst un dzert?
Festivāla teritorijā atradīsies vairākas ēdināšanas zonas, kur sev ko piemērotu atradīs gan rūdīti visēdāji, gan vegāni un veģetārieši. Turklāt arī Cēsu pilsētā darbosies restorāni, kafejnīcas un veikali, tādēļ paēšanas iespējas būs praktiski neierobežotas. Neaizmirsti mājās arī savu ūdens pudeli, jo to varēs uzpildīt atkārtoti – LAMPAs teritorijā darbosies divi  dzeramā ūdens punkti.
 

Vai bērniem būs, ko darīt?
Visu vecumu bērniem sarūpēta īpaši koša programma. Bēbīšu stūrītis gaidīs pašus mazākos, bet nedaudz lielākiem – galda spēles un turnīri, ziepju burbuļi un kluči, eksperimenti, izrādes un grāmatas, multfilmas, radošās darbnīcas un pat ekspedīcija mežā. Arī pusaudži negarlaikosies, jo tieši viņiem radīta aizraujoša jauniešu programma "Īssavienojums".
 

Kā ar dzīvniekiem?
LAMPĀ mīļi gaidīti arī četrkājainie draugi. Droši ņem līdzi ikvienu, kas nebaidās no cilvēkiem!
 

Sarunu festivāls LAMPA ir vide un impulss nemitīgai sevis pilnveidošanai mūžīgi mainīgajā pasaulē. Festivāla saturs neatstāj vienaldzīgu – tās ir divas dzīvesprieka pilnas dienas, kurās asināt prātu, paplašināt redzesloku un izaicināt savus priekšstatus. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt. Visiem, kas vēlas uzzināt un sarunāties par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem. Šogad LAMPA Cēsu pils parkā iedegsies 29. – 30. jūnijā. Plašāk par festivālu: www.festivalslampa.lv .

Festivālu rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, komunikācijas vadības aģentūra Deep White, reklāmas aģentūra Armadillo, Cēsu novada pašvaldība un British Council pārstāvniecība Latvijā. Festivāla norisi finansiāli atbalsta Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Open Society Foundations, British Council pārstāvniecība Latvijā, Vācijas Federālā Ārlietu ministrija, Borisa un Ināras Teterevu fonds, uzņēmumi Latvijas Finieris, Enefit un EKO Rija.