Brīvdienās būs spēcīgs vējš un auksts laiks

Pēc vasarīgās darba nedēļas brīvdienās laiks kļūs vējains un auksts, liecina prognozes. Tā portālā LSM.lv par šīs nedēļas laiku stāsta Toms Bricis.

FOTO: Shutterstock.com

Ceturtdiena būs šīs nedēļas siltāka diena, kad gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā būs +24..+29 grādi, piekrastē vēsāks - +20..+23 grādi, laiks būs sauss un saulains.

Piektdien Latvijai no Skandināvijas pietuvosies ciklons, valsti šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ dienas gaitā vietām veidosies lietus mākoņi, iespējams arī negaiss, taču nokrišņu būs maz. Pastiprināsies ziemeļrietumu vējš, pēcpusdienā brāzmās 12-17 metri sekundē. Gaisa temperatūra Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos nebūs augstāka par +17..+22 grādiem, pārējā valstī vēl +23..+27 grādi, taču pēcpusdienā un pievakarē gaiss strauji kļūs vēsāks arī citviet.

Brīvdienās ziemeļrietumu, ziemeļu vēja brāzmas daudzviet sasniegs 15-20 metrus sekundē un šāds vējš var nest nelielus postījumus. Laiks kļūs ļoti vēss, sestdien temperatūra sasniegs tikai +12..+17 grādus, bet svētdien vietām, īpaši Vidzemē un Latgalē var būt vēl par kādu grādu aukstāks. Sestdiena būs lielākoties saulaina, bet svētdien mākoņu būs vairāk un daudzviet, pārsvarā valsts austrumu un centrālajā daļā, gaidāms lietus.

Reklāma
Reklāma

Informācija no portāla LSM.lv