Ventspils pusē sieviete atrod mežā nomaldījušos piecgadīgu bērnu, kurš saucis pēc palīdzības

Vakardien, 28. februārī, sociālajos tīklos parādījās satraucošs stāsts no Ventspils puses, kur dienu iepriekš grupas pastaigas laikā nomaldījās kāds piecus gadus vecs puisēns. Bērns nogādāts drošībā pateicoties kādai garāmejošai sievietei, kura sadzirdējusi puikas palīgā saucienus.

Kāda persona ziņoja, ka Pārventas meža parkā kāds mazs bērns sauc pēc palīdzības, un viņš varējis paskaidrot, ka bijis pastaigā kopā ar citiem bērniem un skolotāju, taču nemāk paskaidrot, kur palikuši pārējie.

FOTO: Shutterstock.com

Kāda persona ziņoja, ka Pārventas meža parkā kāds mazs bērns sauc pēc palīdzības, un viņš varējis paskaidrot, ka bijis pastaigā kopā ar citiem bērniem un skolotāju, taču nemāk paskaidrot, kur palikuši pārējie.

Par incidentu vietējie sākotnēji ziņoja Kurzemes medija Ventasbalss.lv forumā: “Vakar Pārventas mežā tika atrasts piecgadīgs bērns, kurš dīvainā veidā aizgājis vai pastaigas laikā noklīdis no grupiņas un palicis mežā. Kā tas nākas, ka audzinātāja neredz, ka trūkst bērns [...].”

Paturot prātā, ka 27. februārī Latviju jau bija sasniedzis ievērojamais sals, jāsecina, ka šoreiz par mata tiesu izdevies izvairīties no iespējamās nelaimes.

Bērns nav mācējis paskaidrot, kur palikuši pārējie
Notikušo portālam Jauns.lv šodien apstiprināja arī Ventspils pašvaldības policija. Izsaukums policijā tika saņemts 27. februārī, pulksten 12.00.

“Kāda persona ziņoja, ka Pārventas meža parkā kāds mazs bērns sauc pēc palīdzības, un viņš varējis paskaidrot, ka bijis pastaigā kopā ar citiem bērniem un skolotāju, taču nemāk paskaidrot, kur palikuši pārējie,” informē policijas inspektore Krista Čodere.

 

Puisēns bijis no vietējā krīzes centra
Pašvaldības policija nekavējoties ieradusies notikuma vietā, noskaidrojusi zēna vārdu, vecumu un uzņēmusi puiku patruļekipāžā, pēc kā uzsākta Pārventas meža parka apsekošana, lai bērns, iespējams, atpazītu savējos.

Pēc tam tika apbraukāti visi Pārventas bērnudārzi, jo zēns stāstījis, ka ir no bērnudārza.

Reklāma
Reklāma

“Tā kā nevienu bērnudārzu kā savējo zēns neatpazina, policijas inspektori izanalizējot situāciju, pieļāva iespēju, ka zēns, iespējams, ir no krīzes centra ģimenēm ar bērniem “Paspārne”. Šī versija tika nekavējoties pārbaudīta un aizdomas apstiprinājās. Puisītis veiksmīgi tika nogādāts “Paspārnē”. Pašvaldības policija izsaka pateicību sievietei, kas nepagāja garām bērnam, kas sauca pēc palīdzības un sniedza viņam tik nepieciešamo palīdzību, tūlītēji izsaucot Pašvaldības policiju,” pauž policijas inspektore.

Lai noskaidrotu vairāk par piecus gadus vecā zēna pazušanas apstākļiem un iespējamajiem iemesliem, portāls Jauns.lv telefoniski sazinājās ar krīzes centru “Paspārne”.

Sākotnēji centra pārstāve informēja, ka komentārus medijiem sniedz tikai un vienīgi centra direktore Ruta Šenkevica.

Telefonsarunā ar centra direktori komentārs par neseno incidentu arī izpalika, direktore paziņoja, ka telefoniski komentārs netiks sniegts, pēc kā sekoja lūgums jautājumus sūtīt e-pastā.

Detalizētu komentāru par pagājušās otrdienas incidentu krīzes centrs “Paspārne” solīja iesūtīt rītdienas laikā.

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv