Notiks bezmaksas konsultācijas par muskuļu sāpēm

Muskuļu sāpes, elpas trūkums un vājums pat nelielas slodzes gadījumā nebūt nav jāuztver kā norma. Lai pievērstu Latvijas iedzīvotāju uzmanību faktam, ka nepamatotas muskuļu sāpes var būt signāls nopietniem veselības traucējumiem, no 7. līdz 9. decembrim norisināsies “Muskuļu veselības dienas”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Muskuļu veselības dienas” noritēs no 7. līdz 9. decembrim Latvijas Onkoloģijas centrā, Hipokrāta ielā 4, Rīgā.

Apmeklētāji būs gaidīti
7. decembrī no plkst.14.00 līdz 16.00,
8. decembrī no plkst.10.00 līdz 12.00,
9. decembrī no plkst.11.00 līdz 14.00.


Šajā laikā pieredzējušie stacionāra “Gaiļezers” neirologi bez maksas pieņems pacientus, veicot muskuļu spēka un elpošanas funkciju izvērtēšanu, kā arī, apsverot retu saslimšanu varbūtību, veiks skrīninga analīzes uz Pompe slimību. Būs iespēja noklausīties arī informatīvas lekcijas. Ikviens iedzīvotājs, kurš regulāri izjūt tādus simptomus kā muskuļu vājumu un sāpes, kā arī elpošanas traucējumus un kuram, iespējams, jau diagnosticēts paaugstināts KFK (kreatīnfosfokināze) līmenis, būs laipni gaidīts ierodamies “Muskuļu veselības dienās”.

“Tipiskas, ar muskuļu sāpēm saistītas sūdzības ir, piemēram, grūtības kāpt pa kāpnēm vai skriet. Bieži vien sāpes un krampji parādās arī zemas intensitātes slodžu gadījumos. Ja minimālas slodzes gadījuma vai miera stāvoklī pacients izjūt arī elpas trūkumu, speciālistam noteikti būtu jāpieļauj Pompe slimības klātbūtne un jāveic atbilstošas analīzes,” teic Neiroimunoloģijas un imūndeficītu centra neiroloģe-imunoloģe Viktorija Ķēniņa.

“Muskuļu veselības dienu” mērķis ir atgādināt cilvēkiem par nepieciešamību pievērst uzmanību savai veselībai, īpaši izjūtot neskaidras izcelsmes sāpes un ilgstošu vājumu. Kaut zināms, ka lielākā daļa muskuļu slimību nav ārstējamas, tomēr dažām ir efektīva ārstēšana. Pompe slimība ir viena no tādām patoloģijām. Tāpēc būtiski laikus vērsties pēc palīdzības pie speciālista, lai saņemtu atbilstošu ārstēšanu, uzlabotu dzīves kvalitāti un mediķiem būtu iespējams glābt pacienta dzīvību.

Reklāma
Reklāma