"Stradiņos" streika dēļ četras dienas jūnijā nevarēs nodrošināt plānojamu dzemdību palīdzību

Iespējams, četras dienas jūnijā Stradiņa slimnīcā atliks ķeizargriezienus un cita veida plānojamu dzemdību palīdzību, jo arī šīs slimnīcas vecmātes atsakās turpmāk strādāt pagarināto darba laiku, vēsta portāls LSM.lv.

Ekonomiskās krīzes ieviestais darba grafiks joprojām spēkā.

FOTO: Shutterstock.com

Ekonomiskās krīzes ieviestais darba grafiks joprojām spēkā.

Un ar esošajiem spēkiem, vairs nestrādājot neapmaksātas virsstundas, sakārtot nepārtrauktu dežūru grafiku visam mēnesim nav iespējams. Turklāt vecmātes Rīgas Dzemdību namā tagad saņem krietni lielāku algu, lai gan valsts tarifs par dzemdībām abām slimnīcām ir vienāds.
 

Vecmātei Lindai Māterei ir brīvdiena pēc diennakts dežūras. Vēl pēc dienas sekos nākamā diennakts. Viņa stāsta, ka krīzi ar anestēzijas māsām Stradiņa slimnīcā izjūt visi. Nesen akūta ķeizara gadījumā māsa bija jāgaida divas stundas. Par laimi mazulis un mamma ir dzīvi!


“No kolēģu, no kolektīva puses šī situācija izskatās saspringta, darbinieki ir pārguruši. Es teiktu, ka mēs esam diezgan tuvu kraham. Operāciju māsas iet prom. Tas ir tikai laika jautājums,” saka Linda Mātere. Tādēļ arī Stradiņa slimnīcas vecmātes no jūnija strādās tikai likumā noteiktās 168 stundas. Veidojot nākamā mēneša grafiku, četras dienas paliek tukšas – bez neviena darbinieka.

Viņa atzīst, ka dzemdību nodaļa vienmēr saņem prasīto palīdzību visātrāk no visām. Jo tas vienmēr skar nevis vienu, bet divas vai pat trīs dzīvības. Taču, ja māsa aizņemta citā operācijā, ir jāgaida. Īpaši tas jūtams naktīs.

Vēstīts, ka mediķi nemierā ar to, ka viņiem ir jāstrādā normālais pagarinātais darba laiks, ko ieviesa ekonomiskās krīzes laikā, 16.maijā paziņoja par to, ka jūlijā strādās tikai pamatlaiku un pagarinātajā nestrādās. Atzīts gan, ka visi mediķi šajā akcijā, visticamāk, nepiedalīsies.

Reklāma
Reklāma

 

Visu rakstu lasiet LSM.lv