Traģisko ugunsgrēku Daugavpilī visi filmēja, bet glābējiem zvanīja retais

Desmitiem cilvēku aizvadītajā trešdienā filmēja traģisko ugunsgrēku Daugavpilī, kur bojā, izlecot pa logu, gāja bojā kāda 42 veca sieviete. Aculiecinieki neskopojas ar pārmetumiem, ka ugunsdzēsēji nav rīkojušies operatīvi, bet traģēdija, iespējams, nebūtu tik traģiska, ja cilvēki nebūtu vis filmējuši, bet gan zvanījuši glābējiem.

Glābēji izdarījuši visu, ko varējuši, nelaimes vietā ieradušies divu minūšu laikā.

FOTO: Shutterstock.com

Glābēji izdarījuši visu, ko varējuši, nelaimes vietā ieradušies divu minūšu laikā.


Masu mediji jau ziņoja, ka 8. februāra pusdienlaikā Daugavpili, Jaunās Forštates rajonā, notika traģisks ugunsgrēks kādā deviņstāvu mājas septītajā stāvā. 1975. gadā dzimusi sieviete, glābdamās no ugunsliesmām, izlēca pa logu, bet 1973. gadā dzimis vīrietis sadega dzīvoklī.

Ugunsgrēks izcēlās septītā stāva vienistabas dzīvoklī, iespējams, elektrības īssavienojuma dēļ – uzliesmoja televizors.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģionālās brigādes komandieris Česlavs Šmuksts preses konferencē teica, ka ugunsdzēsēji – glābēji izdarījuši visu, ko varējuši, nelaimes vietā ieradušies divu minūšu laikā.

Iespējams, ka, ja cilvēki nebūtu vis spieduši filmēšanas pogu, bet gan pirmāk zvanījuši glābējiem, iznākums būtu cits.

 

„Mani pārsteidz, ka no mikrorajona par ugunsgrēku bija tikai divi zvani. Glābējiem piezvanīja cilvēki, kuri bija mājas iekšienē un sajuta dūmus. Savukārt internetā varam redzēt, ka traģēdiju filmēja visi, kam nebija slinkums. Nez kāpēc mums iedomājās piezvanīt tikai divi,” savu neizpratni pauda Šmuksts.

Reklāma
Reklāma

Daugavpils portāls Grani.lv vēsta: „Iespējams, ka, ja cilvēki nebūtu vis spieduši filmēšanas pogu, bet gan pirmāk zvanījuši glābējiem, iznākums būtu cits”.

Tāpat VUGD jau iepriekš arī uzsvēris: Ja dzīvoklī būtu ierīkots autonomais ugunsgrēka detektors vai automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, tad, iespējams, ugunsgrēku savlaicīgi pamanītu degošā dzīvokļa saimnieki vai kaimiņi izdzirdētu spalgo signālu un būtu iespējams izglābt cilvēku dzīvības.

 

Avots: www.kasjauns.lv