Aicina pieteikties konsultācijām bērniem ar saskarsmes grūtībām un uzvedības traucējumiem

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Konsultatīvajā nodaļā interesenti var pieteikties konsultācijām un atbalsta programmas izstrādei bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes problēmām.

Vecāki, šī ir iespēja saņemt konsultāciju bez maksas.

FOTO: Shutterstock.com

Vecāki, šī ir iespēja saņemt konsultāciju bez maksas.


Konsultācijas var pieteikt bērna vecāki, aizbildņi, bērnu ārpusģimenes aprūpes iestāžu vadītāji, bāriņtiesas (ja individuālā atbalsta programma jāizstrādā bērnam, kurš ievietots audžuģimenē).


Nodaļa atrodas Ventspils ielā 53, Rīgā, kontakttālrunis uzziņām: 67359129. Konsultatīvā nodaļa klātienes konsultācijas nodrošinās no 2016. gada 1. novembra.
 
Lai Konsultatīvā nodaļa varētu sniegt konsultāciju, un izstrādāt atbalsta programmu bērnam, VBTAI ir jāiesniedz iesniegums un aizpildīta Sākotnējās novērtēšanas anketa (šo dokumentu paraugus iespējams lejuplādēt ŠEIT).
 
Iesniegumu un aizpildītu Sākotnējās novērtēšanas anketu var iesniegt personīgi, nosūtot pa pastu (Ventspils iela 53, Rīga, LV-1002) vai elektroniski (e-pasts: konsultativaiscentrs@bti.gov.lv).


 
Konsultatīvās nodaļas speciālisti, atbilstoši bērna uzvedības problēmām:
1) veiks bērna uzvedības diagnostiku;
2) sniegs konsultācijas bērna vecākam, citam likumiskajam pārstāvim vai aprūpētājam;
3) izstrādās bērna individuālo atbalsta programmu 12 mēnešiem;
4) sadarbosies bērna individuālās atbalsta programmas periodā ar bērna vecāku, citu likumisko pārstāvi vai aprūpētāju, iesaistītajām valsts un pašvaldību institūcijām, piemēram, sociālo dienestu, izglītības iestādi u.c.
 
Nodaļā darbojas sociālie darbinieki, psihologi, speciālais pedagogs, atkarību profilakses speciālists un psihiatrs.

Reklāma
Reklāma


 
VBTAI no 2016. gada aprīļa līdz 2021. gada martam īsteno Eiropas Sociālā fonda projektu “Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē”, lai pilnveidotu atbalsta sistēmu bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes grūtībām, viņu likumiskajiem pārstāvjiem vai aprūpētājiem, kā arī pašvaldību speciālistiem, kuri ikdienā strādā ar šiem bērniem.
 
Kopējais Eiropas Sociālā fonda projekta “Atbalsts speciālistiem darbam ar bērniem ar saskarsmes grūtībām un uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē” aktivitāšu finansējums ir līdz 2,4 milj. eiro, t.sk. Eiropas Sociālā fonda finansējums 2 milj. eiro un valsts budžeta finansējums 0,4 milj. eiro.