Satrakojies tēvs draud izrēķināties ar savu nesen dzimušo meitiņu

Vakar, 24.janvārī, Rīgas pašvaldības policisti devās uz izsaukumu Purvciemā, kur 14.maršruta trolejbusā ievēroti manāmi iereibuši vecāki, kuri nespēja parūpēties par savu zīdaini.

FOTO: Shutterstock.com

Ierodoties notikuma vietā, policisti apturēja norādīto trolejbusu. No sabiedriskā transporta negribīgi izkāpa manāmi iereibis pāris ar bērnu ratiem. Ar abiem vecākiem uzsākta saruna, kuras laikā konstatēts, ka no viņiem ir jūtama spēcīga alkohola smaka. Bērna tēvs policistiem atzinās, ka ir lietojis alkoholu, taču māte uzstājīgi pieprasīja viņai veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi, noliedzot, ka būtu alkohola reibumā. Aplūkojot bērnu ratus, tajos konstatēta aptuveni trīs mēnešus veca meitenīte, savukārt ratu mantu grozā gulēja divas pilnas divu litru alus pudeles.


Policisti sazinājās ar dežūrdaļu un lūdza uz notikuma vietu atvest alkometru, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes. Brīdī, kad bravūrīgā māmiņa saprata, ka viņas vēlēšanās tiks izpildīta un alkometrs jau tiek vests uz notikuma vietu, viņa palika agresīva. Savukārt bērna tēvs paņēma ratus un centās aizbēgt.

Viens no policistiem devās vīrietim pakaļ. Uz rīkojumiem apstāties, vīrietis atbildēja ar draudiem, ka viņa aizturēšanas gadījumā cietīs bērns. Tikmēr iereibusī māte otru policistu aizkavēja, lai tēvs ar bērnu varētu aizbēgt.

Vīrietis panākts un satverts aiz rokas, taču viņš izrāvās un ratus pacēla gaisā, atkārtoti draudot, ka izrēķināsies ar bērnu viņa aizturēšanas gadījumā. Par radušos situāciju informēta dežūrdaļa, lai uz notikuma vietu atsūtītu tuvākās likumsargu patruļas.

Gaidot papildspēkus, policists centās agresīvi noskaņoto vīrieti pārrunu ceļā nomierināt, taču iereibušais tēvs izņēma bērnu no ratiem un turpināja bēgt.

Pēc brīža notikuma vietā ieradās tuvākā Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas patruļa. Sadarbojoties ar Valsts policistu, vīrietis no mugurpuses satverts un viņa rokas nobloķētas, tikmēr no otras puses pašvaldības policists no neprognozējamā vīrieša rokām izcēla zīdaini.

Izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, lai veiktu bērna veselības stāvokļa novērtējumu. Mediķi, apskatot zīdaini, nolēma viņu hospitalizēt, lai pienācīgi veiktu veselības pārbaudi.

Sastādīts lēmums par bērna nošķiršanu no ģimenes. Savukārt abi vecāki aizturēti un nogādāti dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Pārbaudes laikā noskaidrots, ka bērna māte ir 2,83 promiļu reibumā, savukārt tēvs - 2,44 promiļu reibumā. Pēc nepieciešamās dokumentācijas apkopošanas abi vecāki atbrīvoti.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas Bāriņtiesai, RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai un Valsts policijai abu vecāku atbildības izvērtēšanai.
 

Reklāma
Reklāma