Par katru bojāgājušo Zolitūdes traģēdijā cietušo ģimenēm izmaksās 100 000 eiro

SIA "Maxima Latvija" un SIA "Tineo" vienojušās ar cietušo pārstāvjiem par kompensāciju izmaksu 100 000 eiro apmērā par katru bojāgājušo ģimenes locekli Zolitūdes traģēdijā.

Viens no pirmajiem foto neilgi pēc traģēdijas Zolitūdē (Foto: Twitter @normis)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viens no pirmajiem foto neilgi pēc traģēdijas Zolitūdē (Foto: Twitter @normis)

 

Kompensāciju izmaksas ģimenēm jau esot sāktas. Pirmās vienošanās tika parakstītas ar ģimenēm, kuras pārstāv advokāts Aldis Gobzems. 

Vienošanās piedāvājums attiecas uz visām bojāgājušo ģimenēm, kuras pārstāv arī citi advokāti. Vienlaikus nevienam no cietušajiem šī vienošanās nav jāslēdz obligāti - tā ir brīvas gribas izpausme, uzsvēra Gobzems.

"Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers skaidroja, ka uzņēmums nolēmis iet uz vienošanos, jo ilgstošās tiesvedības nevienam nenāk par labu. Vienošanās tās ļaus izbeigt.

Gobzems sava Facebook.com kontā raksta: "Mans kā Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvja pienākums ir aizstāvēt savus klientus un meklēt veidus, kā tiem palīdzēt. Šobrīd varu paziņot, es savu solījumu esmu izpildījis. Tāpēc daru zināmu, ka ilgu, bet konstruktīvu pārrunu rezultātā ar „Maxima Latvija” vadību esam nonākuši pie Latvijas vēsturē apjomīgākās un sarežģītākās lietas risinājuma – vienošanās, kas paredz, ka katra bojāgājušā ģimene par katru bojāgājušo, tostarp arī glābēju ģimenes, saņems 100 000 EUR. Šīs izmaksas ģimenēm jau ir uzsāktas. Paralēli notiek diskusijas arī par risinājumu cietušajiem, kuri guvuši fiziskus miesas bojājumus, par ko informēšu tiklīdz būs panākta vienošanās. Gribu arī uzsvērt, ka vienošanās parakstīšana ir ģimeņu brīva izvēle, bet tiesu darbi pret Homburg un citiem turpināsies. Tāds ir mans ieguldījums Latvijas tieslietu vēstures veidošanā."

 

Reklāma
Reklāma

Vilcmeiers preses konferencē skaidroja, ka patlaban tiek strādāts pie risinājuma, lai vienotos ar cietušajiem, kuri guva fiziskus miesas bojājumus, tomēr pagaidām skaidra mehānisma vēl neesot.

Kā ziņots, 2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Skaties preses konferenci!

https://www.youtube.com/embed/Ksdxd7Ud8xc