Vēl viena ģimene kritizē Bērnu slimnīcu par apendicīta gadījumu; ārsti skaidrojumos lakoniski

Salīdzinoši neilgā laikā jau otra maza bērna vecāki publisko savu pieredzi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā par tūlītēji neoperētu apendicītu. 16 stundas atrodoties ārstu uzraudzībā, viņu meitiņai plīsa aklā zarna. Pēc smagas operācijas sekoja neziņas pilna diennakts reanimācijā.

Meitenes tētis stāsta, ka meitai bija 39 - 40 grādu temperatūru, ko ārsti mēģināja samazināt ar zālēm.  Ekrānuzņemums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Meitenes tētis stāsta, ka meitai bija 39 - 40 grādu temperatūru, ko ārsti mēģināja samazināt ar zālēm. Ekrānuzņemums no video.

 

Operācija pēc 16 stundām
Arī tagad – gandrīz gadu pēc pārdzīvotā – nu jau četrgadīgās meitenes tētim Uldim Plūmītem grūti valdīt emocijas, kad viņš stāsta par neziņas pilnajām diennaktīm Bērnu slimnīcā Vienības gatvē. Ar sāpēm vēderā “ātrā palīdzība” bērnu nogādāja slimnīcā. Ap plkst. 20-21 asins analīzēs konstatēja ļoti augstu leikocītu daudzumu un izteica aizdomas par aklās zarnas iekaismu.

Visu nakti bērns bija pie sistēmas. Plkst.10 no rīta ultrasonogrāfijas izmeklējums apstiprināja apendicītu, un plkst.12 sekoja atkārtots izmeklējums.

Meitenes tētis stāsta, ka meitai bija 39 - 40 grādu temperatūru, ko ārsti mēģināja samazināt ar zālēm. Uldis zvanīja savai mammai, kura 30 gadus strādājusi šajā slimnīcā. Mamma sacēla trauksmi bijušo kolēģu vidū, un citi ārsti brīdināja Uldi, ka stāvoklis ir bīstams.

Trijos pēcpusdienā meiteni sāka operēt, un operācija ieilga vismaz līdz sešiem vakarā. Uldis stāsta, ka abiem ar sievu tās bijušas baisas stundas. Ar prātu sapratis – tik ilgi aklo zarnu nevar operēt, ir sarežģījumi. Ārstējošais ārsts ar ģimeni runāja tikai pēc divām dienām.


Bērnu slimnīca skaidro - terapija un uzraudzība ir pieņemta prakse
Bērnu slimnīca atsūtīja rakstisku Bērnu ķirurģijas klīnikas profesora Arņa Eņģeļa atbildi: “Apendicīta gadījumā slimnīcas taktika paredz tūlītēju antibakteriālās terapijas uzsākšanu pacientam pēc iestāšanās slimnīcā kopā ar noteiktu dinamiskas novērošanas periodu, kura laikā atbildīgais dežūrķirurgs izlemj, vai konservatīvo ārstēšanu var turpināt, vai nepieciešama operatīva terapija. Indikācijas operatīvai terapijai ir klīniskā stāvokļa saasināšanās no vēdera dobuma puses vai radioloģiska, vai laboratoriska atrade, kura liecina par operatīvās terapijas nepieciešamību. Šāda taktika tiek ievērota visos apendicīta gadījumos gan Latvijā, gan pasaulē un arī tika ievērota pirms gada.”  

 

Šis gadījums ir līdzīgs tam, kāds Bērnu slimnīcā gada sākumā notika ar puiku no Bauskas. 

 

Reklāma
Reklāma

Pretendēja uz Austrumu slimnīcas vadību
Pēc pārdzīvotā Uldis, kurš ir ekonomists un redz identiskas jomas sistēmu dramatisku atšķirību, nolēma, ka savas ekonomista zināšanas var likt lietā, lai sakārtotu veselības jomu, un startēja uz Austrumu slimnīcas valdes locekļa amata konkursu. Tajā laikā notika publisks pasākums, kurā piedalījās arī veselības ministre, un Uldis izstāstīja par notikušo ar meitu.

Divas dienas pēc tam sekoja atteikums, un viņš zaudējumu konkursā saista ar Bērnu slimnīcas kritiku.

 

Veselības ministre Anda Čakša gan kategoriski noliedz, ka Uldis amatu neieguva, jo kritizēja slimnīcas darbu. 

 

Avots: www.lsm.lv