Reāls cietumsods draud auklītei Helēnai, kura spīdzināja un ar urīnu dzirdīja pieskatāmos mazuļus

Pagājušā gada pavasarī visu Latviju šokēja necilvēcīgas auklītes Helēnas V. no Iecavas nežēlība, kura ne tikai pret sev uzticētajiem bērniņiem izturējusies vardarbīgi, bet viņus pat barojusi ar savu urīnu. Tuvāko nedēļu laikā pret sievieti ierosinātā lieta tiks nodota tiesā un viņai draud cietumsods.

Valsts bērnu tiesības aizsardzības inspekcijā iepriekš teica, ka tik smagi vardarbības gadījumi pret zīdaiņiem līdz šim nav bijuši konstatēti.

FOTO: Shutterstock.com

Valsts bērnu tiesības aizsardzības inspekcijā iepriekš teica, ka tik smagi vardarbības gadījumi pret zīdaiņiem līdz šim nav bijuši konstatēti.

Auklei, kura tiek turēta aizdomās par necilvēcīgu izturēšanos pret bērniem, pavisam iespējams, nāksies kādu laiku pavadīt aiz restēm, vēsta TV3 raidījums „Bez Tabu”.

Aizdomas par nežēlīgu izturēšanos pret zīdaiņiem, urīna piejaukšanu bērna pārtikai un klaja melošana par notikušo – tādi ir šīs pusmūža auklītes Helēnas „varoņdarbi”.

 

Auklīte spīdzina bērnus un nodarbojas ar melno maģiju
Pēc tam, kad vecāki, kuriem radās aizdomas par auklītes godaprātu, ar slēpto kameru nofilmēja auklītes uzvedību, policija sāka viņu vajāt. Taču divus mēnešus viņu neizdevās atrast – sieviete teju divus mēnešus bēguļojusi no likumsargiem.

Vecākiem aizdomas par Helēnas vardarbību radās pēc tam, kad viņu bērni kļuva trauksmaini, agresīvi, raudāja, kliedza, negribēja ēst. Iepriekš veseliem bērniem bija radušās neizdzēšamas psiholoģiskas traumas. Par cietušajiem atzītas divas ģimenes un viņu bērni.

„Mēs ievērojām, ka bērns naktīs kļūst trauksmains, miegā raud. Tad es pamanīju, ka bērns kļuvis tāds kā agresīvs. Mani uzrunāja kāda māmiņa, kurai arī ir bijusi saskarsme ar šo sievieti. Viņa šim bērnam ir pagatavojusi dārzeņu biezeni, ielikusi viņu krēsliņā un sākusi vardarbīgi barot. Bērns kliedz, raud, sit ar rociņām un kājiņām, viņš aizrijās, bet viņa ar varu turpina barot,” „Bez Tabu” stāstīja māmiņa.

„Ir redzēts tas, kā viņa bļodā nokārto dabiskās vajadzības, pēc tam visu sakopj un ir nojaušams, ka viņa urīnu pievieno dārzeņu biezenim. Mans bērns pārtrauca ēst, bērns, kuram iepriekš ir bijusi ļoti laba apetīte," atklāja māmiņa.

Pirms gada sarunā ar “Bez Tabu” pati aukle sacīja, ka savu rīcību nožēlo, un “Dieva priekšā grēkus ir izsūdzējusi un vairāk bērnus nepieskata". Izņēmums ir viņas mazbērni. Tagad gan pati aizdomās turamā sieviete savu vainu neatzīst. Ir izteiktas aizdomas, ka Helēna esot nodarbojusies ar melno maģiju.

 

Reklāma
Reklāma

„Šī sieviete ir slima”
Lietu izmeklēja Valsts policijas Baložu iecirkņa kriminālpolicija. Tās priekšnieks Konstantīns Zaharovs „Bez Tabu” pastāstīja, ka mēneša laikā lieta pret auklīti tiks nodota tiesai un viņai draud līdz pat pieciem gadiem ilgs cietumsods. Viņa apsūdzēta pēc Krimināllikuma 174. panta par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo.

Valsts bērnu tiesības aizsardzības inspekcijā iepriekš teica, ka tik smagi vardarbības gadījumi pret zīdaiņiem līdz šim nav bijuši konstatēti.

Portālā sudzibas.lv arī publicēta kāda vecāka stāsts par vardarbīgo aukli: “Helēnai bija tendence katru nedēļu prasīt lielāku algu, regulāri uzbāzties kaimiņiem, ar manu bērnu kā izrādās vilkties ciemos pie visiem, kas izrādīja kaut mazāko interesi par viņu. Beidzot tam visam atradu izskaidrojumu - šī vājprātīgā sieviete ir auklējusi attālu man pazīstamu cilvēku bērnu. Video ir redzams, kā viņa turpat kameras priekšā piemīž bļodu un savus mīzelus iejauc bērna ēdienā, šo ēdienu ar varu, bērnam fiksējot rokas pie barošanas krēsla, iebaro mazajam, bērns mēģina pretoties šim ēdienam, protams, nosmērējas, tiek grūstīts pa grīdu, apsaukāts. Bērns tiek pacelts aiz pirkstu galiem un tāds nēsāts pa istabu - viņam sāp un viņš histēriski raud. Šis viss izklausās pēc murga, bet diemžēl tā ir taisnība. Šī sieviete ir slima. Lūdzu, neatstājiet viņai savus bērnus”.

 

Avots: www.kasjauns.lv