Kas sievietei nepieciešams, lai laistu pasaulē vēl vienu bērnu? TIEŠRAIDE

Ventspils novada dome organizē diskusiju “Kas sievietei nepieciešams, lai laistu pasaulē vēl vienu bērnu?" Tā notiek par godu gaidāmajai Mātes dienai. Diskusijas laikā notiks pētījumu centra SKDS pētījuma prezentācija par demogrāfisko situāciju Ventspils novada Ances un Jūrkalnes pagastos, laika periodā no 2012. līdz 2016. gadam.

Kas sievietei nepieciešams, lai laistu pasaulē vēl vienu bērnu? Atbildes mēģinās rast diskusijas dalībnieki.

FOTO: Shutterstock.com

Kas sievietei nepieciešams, lai laistu pasaulē vēl vienu bērnu? Atbildes mēģinās rast diskusijas dalībnieki.

Jūrkalnes un Ances pagastus, tāpat kā lielāko daļu Latvijas apdzīvoto vietu, apdraud dzimstības samazināšanās. 2016. gada martā pēc Ventspils novada domes un domubiedru grupas Biedrības J3 dzimstības veicināšanai Latvijā iniciatīvas Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS veica abos pagastos dzīvojošo sieviešu aptauju. Tā dod cerību demogrāfijas uzlabošanai Latvijā, sākot no situācijas reāliem risinājumiem mazajos ciemos un novados, līdz pat cerībai sakārtot demogrāfijas jautājumu nacionālā mērogā. Pētījums atklāj pašu sieviešu aktualizētās atbalsta prioritātes dzimstības veicināšanai un Latvijas iedzīvotāju skaita vairošanai.

 

Pasākumu ar biedrības J3 atbalstu organizē Ventspils novada dome un tas notiks Latvijas Pašvaldību savienībā, Lielajā sanāksmju zālē.

 

Reklāma
Reklāma