Vecākus aicina pieteikties pasākumam “Mazais nav lielais” - par 1-3 gadus vecu bērnu pareiza uztura nozīmi

Lai pievērstu sabiedrības un speciālistu uzmanību uztura nozīmei mazu bērnu veselībā, attīstībā un pareizu ēšanas paradumu veidošanā, 5.aprīlī Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) telpās notiks sociālās kampaņas "Mazais nav lielais" atklāšanas pasākums, kurā bez maksas aicināti piedalīties arī vecāki.

Ekspertu atziņas liecina, ka mazu bērnu ēdināšanas paradumi Latvijā ir kritiski.

FOTO: Shutterstock.com

Ekspertu atziņas liecina, ka mazu bērnu ēdināšanas paradumi Latvijā ir kritiski.

Aicinām vecākus izmantot iespēju uzzināt pētījuma rezultātus, satikt ekspertus un gūt vērtīgas atziņas, piedaloties kampaņas atklāšanā.

Ekspertu atziņas liecina, ka mazu bērnu ēdināšanas paradumi Latvijā ir kritiski. Laikā, kad mazajiem būtu pakāpeniski jāpāriet uz pilna spektra ēdienkarti, iemācoties veselīga uztura pamatprincipus, viņi burtiski tiek “iemesti” nepareizu ēdināšanas paradumu pasaulē:
 

  • Par daudz cukura, tauku, ātro uzkodu rada aptaukošanās riskus nākotnē. 
  • Nesabalansēts uzturs, kurā ir par maz vērtīgo uzturvielu – var novest pie vitamīnu deficīta un imunitātes pasliktināšanās. 
  • Neregulāras maltītes – pie gremošanas orgānu saslimšanām.
     

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas Pediatru asociācijas prezidente Ilze Grope, vecāku portāla "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa kā arī BKUS speciālisti - kampaņas "Mazais nav lielais" eksperti - pediatre-gastroeneteroloģe Inita Kaže, pediatre-alergoloģe Ieva Cīrule un uztura speciāliste Olga Ļubina.
 

Reklāma
Reklāma

Programmā:

  • vecāku aptaujas rezultātu prezentācija par 1-3 gadus vecu bērnu uztura paradumiem 
  • mazu bērnu pareiza un veselīga uztura principi
  • liekā svara riski un kļūdas, kas ietekmē bērna veselību ilgtermiņ
  • pārtikas piedevu alerģija - izplatītākā problēma šajā vecumposmā
     

Uz kampaņas atklāšanas pasākumu BKUS Saulaino dienu bibliotēkā, 5.aprīlī, plkst.: 11:00-12:30 tiek aicināti arī ieinteresētie vecāki, kuriem ir lūgums pieteikties, rakstot uz epastu liga@mammam.lv