Pie auklītes aizmirsto divgadīgo Viku radiniekiem neatdod. Viņa nonākusi audžuģimenē

Pie auklītes novembrī uz četrām dienām atstātā un mātes aizmirstā divus gadus vecā Vika nonākusi audžuģimenes aprūpē. Viņas audzināšana vairs nav uzticēta ne vecākiem, ne radiniekiem. Siguldas bāriņtiesa gan teic, ka meitenītes radiniekiem vēl ir iespējas uzņemties rūpes par mazuli.

Pirms diviem mēnešiem pie auklītes uz vairākām dienām aizmirstā mazā Vika nonākusi audžugīmenē. Ne viņas bioloģiskajiem vecākiem, ne citiem radiniekiem bāriņtiesa meitenītes aprūpi neuzticēja.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirms diviem mēnešiem pie auklītes uz vairākām dienām aizmirstā mazā Vika nonākusi audžugīmenē. Ne viņas bioloģiskajiem vecākiem, ne citiem radiniekiem bāriņtiesa meitenītes aprūpi neuzticēja.

Novembra vīdu sabiedrību satrauca ziņa – policija meklēja kādas mātes pie auklītes Ķengaragā pamestās divgadīgās Vikas vecākus. Auklīte, nesagaidot nekādas ziņas no mātes, vērsās policijā, lai ar tās palīdzību atrastu meitenītes vecākus. Policisti ātri vien noskaidroja meitenītes vecākus. Viņas vecāki dzīvoja šķirti – māte ir deklarēta Siguldas novadā, bet tēvs - Cesvaines novadā un par bērnu nerūpējās.
 

Divus mēnešus mazule uzturējās bērnu namā „Pļavnieki”, kamēr Siguldas bāriņtiesa lēma par turpmāko bērna likteni. Bāriņtiesa nolēma mātei vairs neuzticēt bērnu, bet bija cerības, ka Viku turpmāk varētu audzināt vecmāmiņa, kura bāriņtiesai šādu vēlmi izteica. Tāpat bija pieteikušies vairāki bērna radinieki, kuri izrādīja ieinteresētību par Vikas likteni. Tomēr neviens no viņiem oficiāli nenokārtoja dokumentus, lai pieteiktos par Vikas aizgādni, LTV7 pastāstīja Siguldas bāriņtiesas vadītāja Zane Krauze.


Tā nu bāriņtiesa nolēma Viku, kura divus mēnešus uzturējās bērnu namā „Pļavnieki”, nodot audžuģimnei. Vienlaikus Krauze minēja, ka Vikas vecākiem nav aizliegts tikties ar bērnu un meitenītes radiniekiem joprojām ir visas iespējas pieteikties par Vikas aizgādni.

Lasi arī: Pie auklītes aizmirsto Viku mātei vairs neuzticēs; meitenīte joprojām bērnunamā

 
Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Vikas mātes Jūlijas māsīca ir pastāstījusi, ka mazās māte pati vēl ir bērns – 18 gadus veca meitene, kura par savu bērnu nav rūpējusies. „Vikas māmiņa vēl pati ir bērns, bezatbildīga un nav gatava uzņemties rūpes par bērnu. Meitenīte viņai nav vajadzīga, ko pierādījusi ar savu attieksmi. Bet Vika nepaliks pamesta. Viņai ir vecmāmiņa, kura bērnu ļoti mīl. Meitenītes mamma dzīvoja pie sava puiša vecākiem Ķengaragā. Meitenīti neuzraudzīja. Baroja slikti. Meitenīte gulēja vienā gultā ar mammu un viņas jauno pielūdzēju,” Jūlijas māsīca savulaik pastāstīja LTV7.

Reklāma
Reklāma

 

 

Avots: www.kasjauns.lv