Pie auklītes aizmirsto Viku mātei vairs neuzticēs; meitenīte joprojām bērnunamā

Mazo divgadīgo Viku, kuru novembra vidū māte uz vairākām dienām pameta pie auklītes un pēc tam par viņu nelikās ne zinis, vairs neatdos audzināšanā mammai. Siguldas bāriņtiesa Vikas vecākiem atņēmusi aizbildnības tiesības. Visticamāk, par meitenīti rūpēsies vecmāmiņa.

Divgadīgo Viku, kuru pirms vairāk nekā divām nedēļām māte pameta pie auklītes, vairs neuzticēs audzināt mātei. Pēc visa spriežot, turpmāk par bērnu turpmāk rūpes uzņemsies kāds no tuviniekiem, visticamāk vecmāmiņa. Ekrānuzņēmums no LTV7 video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Divgadīgo Viku, kuru pirms vairāk nekā divām nedēļām māte pameta pie auklītes, vairs neuzticēs audzināt mātei. Pēc visa spriežot, turpmāk par bērnu turpmāk rūpes uzņemsies kāds no tuviniekiem, visticamāk vecmāmiņa. Ekrānuzņēmums no LTV7 video.

 

Pašlaik Vika vēl atrodas bērnunamā

Jau rakstījām, ka 17. novembrī policija izplatīja informāciju, ka meklē divus gadus vecās meitenes vecākus. Meitenes vecāki vairākas dienas bērnu bija atstājuši pie auklītes un solītajā laikā bērnam pakaļ neatnāca. Tādēļ aukle vērsās policijā, jo vecāku vārdus un dzīvesvietu nezināja.

 

Tagad divgadīgā Vika atrodas bērnu namā „Pļavnieki”. Pagājušajā nedēļā Rīgas bāriņtiesa pieņēma lēmumu pārtraukt vecākiem aizgādības tiesības. Par bērna turpmāko aprūpi bija jāizlemj bāriņtiesai, kuras teritorijā deklarēta meitenītes mamma - Siguldā. Siguldas bāriņtiesas vadītāja Zane Krauze LTV7 paziņojusi, ka pieņemts lēmums Viku audzināšanai vairs neuzticēt mātei. Par viņu, visticamāk, rūpēsies kāds no radiniekiem. Par to, kam turpmāk uzticēt Viku, tagad spriež Siguldas bāriņtiesa. Krauze pastāstīja, bāriņtiesa vēlas mazo Viku uzticēt kādam no radiniekiem. Visdrīzāk tā varētu būt vecmāmiņa. Vecmāmiņa gan pašlaik atsakās runāt ar plašsaziņas līdzekļiem, vien paziņojot, „ka viss ir kārtībā”.

 

Reklāma
Reklāma

Jau iepriekš ziņots, ka Viktorijas mātei Jūlijai ir tikai 18 gadu, viņa bērnu pasaulē laidusi, vēl pati būdama nepilngadīga. Jūlijas māsīca LTV7 par novārtā atstāto bērnu paziņoja: „Vikas māmiņa vēl pati ir bērns, bezatbildīga un nav gatava uzņemties rūpes par bērnu. Meitenīte viņai nav vajadzīga, ko pierādījusi ar savu attieksmi. Bet Vika nepaliks pamesta. Viņai ir vecmāmiņa, kura bērnu ļoti mīl”. Vecmāmiņa arī ir vienīgais cilvēks, kura izteikusi vēlmi ar mazo Viku pēc visa notikušā atkal tikties.

 

„Meitenītes mamma dzīvoja pie sava puiša vecākiem Ķengaragā. Meitenīti neuzraudzīja. Baroja slikti. Meitenīte gulēja vienā gultā ar mammu un viņas jauno pielūdzēju,” pastāstīja Jūlijas māsīca.

 

Avots: www.kasjauns.lv