Valsts policija aicina 1. - 4. klašu skolēnus izpausties konkursā “Esmu redzams – esmu drošs”

Valsts policija no šā gada 9. novembra līdz 27. novembrim organizē bērnu zīmējumu konkursu “Esmu redzams – esmu drošs”, lai skolēnus izglītotu par gaismu atstarojošo elementu nozīmi un nepieciešamību diennakts tumšajā laikā. Konkursā tiek aicināti piedalīties 1.-4. klašu audzēkņi.

Gaismas atstarojošs elements var būt arī stilīgs aksesuārs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaismas atstarojošs elements var būt arī stilīgs aksesuārs.

Zīmējumu konkursa “Esmu redzams – esmu drošs” mērķis ir veicināt izglītības iestāžu jaunāko klašu skolēnu izpratni par gaismu atstarojošo elementu nepieciešamību apģērbā, lai piedaloties ceļu satiksmē, neapdraudētu savu drošību. Tāpat izglītot un atgādināt skolēniem par gaismu atstarojošo elementu nozīmi un nepieciešamību, īpaši diennakts tumšajā laikā un slikti apgaismotos ceļa posmos, kā arī sekmēt skolēnu radošās domāšanas attīstību.
 

Skolēni zīmējumus var veidot dažādi – zīmēt ar zīmuļiem, krāsām, krītiņiem, flomāsteriem vai citiem materiāliem uz A4 lapas vienas puses. Bērni zīmējumus var papildināti ar devīzi, apakšvirsrakstu, dzejoli vai ko citu tam līdzīgu. Būtiski ir zīmējumam klāt pievienot zīmīti, uz kuras norādīts darba autora vārds, uzvārds, klase, izglītības iestādes nosaukums, zīmējuma nosaukums, kā arī klases audzinātāja tālruņa numurs, lai policijas pārstāvis nepieciešamības gadījumā varētu sazināties.


Uzzīmētos darbiņus skolēni līdz 19.novembrim (ieskaitot) var iesniegt sev tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai sūtīt pa pastu, pievienojot norādi: “Esmu redzams – esmu drošs” konkursam.

 

 

 

Bērnu zīmējumu konkursa “Esmu redzams - esmu drošs” nolikums

Konkursa mērķis

1. Veicināt skolēnu izpratni par gaismu atstarojošo elementu nepieciešamību apģērbā, lai piedaloties ceļu satiksmē, neapdraudētu savu drošību;

2. Izglītot un atgādināt par gaismu atstarojošo elementu nozīmi un nepieciešamību, īpaši diennakts tumšajā laikā un slikti apgaismotos ceļa posmos;

3. Sekmēt skolēnu radošās domāšanas attīstību.

Konkursa tēma

4. Piedaloties ceļu satiksmē, īpaši diennakts tumšajā laikā un slikti apgaismotos ceļa posmos, gājēji un velosipēdisti, kuri nelieto gaismu atstarojošos elementus vai vestes, pārējiem satiksmes dalībniekiem ir ļoti grūti pamanāmi, jo tie saplūst ar apkārtējo vidi, tādējādi apdraudot savu dzīvību;

5. Konkursa nosaukums “Esmu redzams – esmu drošs”;

6. Sauklī ietverta ideja, ka, ja kājāmgājējs tumsā ir redzams pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem, tad viņš ir drošs ceļu satiksmes dalībnieks.

Konkursa mērķauditorija

7. Izglītības iestāžu jaunāko klašu skolēni: 1. – 4.klases audzēkņi.

Konkursa norise

8. No 2015. gada 9.novembra līdz 19.novembrim;

9. Zīmējumu iesniegšanas laiks tuvākajā Valsts policijas iecirknī: līdz 19.novembrim (ieskaitot);

10. Konkursa norises laikā Valsts policijas darbinieki dodas uz skolām, lai izglītotu un veicinātu jaunāko klašu skolēnu izpratni par gaismu atstarojošo elementu nepieciešamību apģērbā.

Reklāma
Reklāma

Zīmējumu izstrādes nosacījumi un iesniegšanas kārtība

11.  Zīmējumus var veidot kā vēlās – zīmēt ar zīmuļiem, krāsām, krītiņiem, flomāsteriem vai citiem materiāliem;

12.  Darbiņus zīmē uz A4 formāta lapas vienas puses;

13.  Zīmējumi var tikt papildināti ar devīzi, apakšvirsrakstu, dzejoli vai ko citu tam līdzīgu;

14.  Zīmējumam klāt pievieno zīmīti, uz kuras norāda darba autora vārdu, uzvārdu, klasi, izglītības iestādes nosaukumu, zīmējuma nosaukumu, kā arī klases audzinātājas kontakttālruni, lai policijas pārstāvis nepieciešamības gadījumā var sazināties ar klases audzinātāju;

Piemēram:

Vārds Uzvārds

Izglītības iestādes nosaukums

Zīmējuma nosaukums

Klases audzinātājas tālr.

3.a klase

15. Skolēni uzzīmētos darbiņus iesniedz sev tuvākajā Valsts policijas iecirknī līdz 19.novembrim (ieskaitot). Zīmējumus var iesniegt personiski vai sūtīt pa pastu, pievienojot norādi: “Esmu redzams – esmu drošs” konkursam;

16. Dalībnieks, nosūtot konkursa darbu dalībai konkursā, piekrīt darba izmantošanai preventīvos pasākumos, plašsaziņas līdzekļos u.tml.

Darbu vērtēšana

17. Līdz 23.novembrim notiek saņemto zīmējumu vērtēšana;

18. Vērtē zīmējuma noformējumu, oriģinalitāti un atbilstību tematam;

19. Vērtēšanas laikā tiks izvēlēti un apbalvoti trīs labākie zīmējumi Valsts policijas iecirkņu teritoriālās piekritības līmenī, no kuriem trīs izteiksmīgāko zīmējumu autorus apbalvos kā uzvarētājus arī reģionā.

Apbalvošana

20. Laikā no 24. līdz 26.novembrim norisinās labāko zīmējumu autoru apbalvošana kā iecirkņu tā reģionu līmenī.;

21. Valsts policijas pārstāvji dodas uz skolām, lai apbalvotu labāko darbu autorus.