Zaudēta saķere ar ceļu - neizbēgams drauds dzīvībai. VIDEO

Braucot pa slapju ceļu ne viens vien autovadītājs izjutis draudus dzīvībai, ko rada zaudēta riepas saķere ar ceļa segumu jeb tā dēvētā akvaplanēšana. Ir vairāki faktori, kas to provocē, tomēr kā viens no būtiskākajiem uzskatāms riepas sliktā kvalitāte vai nodilums. Tuvojoties rudens lietavām, aicinām šoferus pārbaudīt riepu kvalitāti, kā arī rūpēties par ceļu satiksmes drošību, izvēloties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas manieri.

Nodiluši riepu protektori, saskarē ar ūdens slāni, nespēj to novadīt, tādējādi riepai zūd saskare ar ceļa segumu, un sākas akvaplanēšana.

FOTO: Shutterstock.com

Nodiluši riepu protektori, saskarē ar ūdens slāni, nespēj to novadīt, tādējādi riepai zūd saskare ar ceļa segumu, un sākas akvaplanēšana.


Tuvojoties rudens lietavām, autovadītājiem jāņem vērā, ka ceļa segums kļūst mitrs un uz ceļa var krāties ne tikai slidenas kritušās koku lapas un dubļu slānis, bet arī peļķes, kas būtiski var ietekmēt automašīnas vadāmību. Īpaši lietainā laikā, kad uz ceļa izveidojušās peļķes un risas piepildījušās ar ūdeni, autovadītājiem jābūt ļoti uzmanīgiem, lai nezaudētu kontroli pār transportlīdzekli.


Būtiski, lai autovadītāji savlaicīgi parūpētos par sava transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, īpaši riepu kvalitāti, jo viens no faktoriem, kas ietekmē akvaplanēšanas iespējamību ir nekvalitatīva vai jau nolietojusies riepa. Nodiluši riepu protektori, saskarē ar ūdens slāni, nespēj to novadīt, tādējādi riepai zūd saskare ar ceļa segumu, un sākas akvaplanēšana.


Tāpat akvaplanēšanas risks palielinās brīdī, kad transportlīdzekļa vadītājs veic straujus manevrus, tādēļ, aicinām šoferus izvēlēties atbilstoši laika apstākļiem piemērotu braukšanas manieri, mēģinot izvairīties no pēkšņiem manevriem – straujas bremzēšanas vai ātruma uzņemšanas, tāpat jābūt uzmanīgiem pirms pagriezienu veikšanas. Lai samazinātu sadursmes iespēju ar citu saslīdējušu transportlīdzekli, aicinām šoferus ievērot lielāku braukšanas distanci.

Reklāma
Reklāma


Uzskates materiāls tapis sadarbībā ar Valsts tiesu ekspertīžu biroja Tehnisko ekspertīžu departamenta vecāko tiesu ekspertu Oskaru Irbīti. Videomateriālā uzmodelēts reāls ceļu satiksmes negadījums, kurš noticis akvaplanēšanas ietekmē uz Vidzemes šosejas. Vairāk videoklipu ar minētās situācijas modeli skat.:

http://www.youtube.com/channel/UCzXK03ODst8efI03xnHYkVw