Vairāk noietu soļu un priecīgāks vīrs – atsauksme par viedpulksteni Huawei watch FIT 2

Dzīvot veselīgāk un aktīvāk – ik pa brīdim šāda doma piezogas katram, arī man. Jau sen domāju, ka man vajadzētu iegādāties viedpulksteni, kas gan uzskaitītu manis veiktos soļus, gan atgādinātu, ka jāizkustas, gan motivētu mani pat uzsākt skriet vai braukt ar velosipēdu.
Modinātājs, kas neskan, bet magi mani bužina no rītiem - lielākais ieguvums no viedpulksteņa.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Modinātājs, kas neskan, bet magi mani bužina no rītiem - lielākais ieguvums no viedpulksteņa.

Tomēr, dzirdot, cik daudz cilvēku paļaujas uz viedpulkteņu datiem, piemēram, vēro, kāda ir bijusi miega kvalitāte, kāds ir viņu enerģijas līmenis, šaubījos – man taču pietiek ieklausīties sevī, lai saprastu, vai esmu izgulējusies vai nē! Vai man ir spēks vai nē – tam man nav nepieciešams pulkstenis. Turklāt katra jauna ierīce prasa uzmanību un laiku – tā ir jālādē, jāuzmana, jāapdeito…

 

Tad nu lūk – kamēr es tā gari prātoju, saņēmu piedāvājumu izmēģināt HUAWEI WATCH FIT 2, ko ar prieku pieņēmu. Beidzot es varēšu noskaidrot – vai šāda ierīce ir palīgs vai tikai maldinātājs, ka tas palīdz dzīvot veselīgāk, sportiskāk, vieglāk. Izmēģināju pulksteni 2 nedēļas.

 

  • Lai izbaudītu pulksteni, telefonā lejupielādēju aplikāciju Huawei Health un savienoju pulksteni ar telefonu caur bluetooth.
  • Pulksteni lādēju reizi nedēļā.

 

 

HUAWEI WATCH FIT 2 – draugs sporta mīļotājiem

Neesmu liela sportiste (lai neteiktu, ka vispār neesmu), tāpēc visas foršās treniņu plānošanas lietas diemžēl šoreiz neizmantoju. Bet! Ir cerība, ka tomēr atkal pievērsīšos skriešanai. Tā kā agrāk es skrēju un mērīju gan distanci, gan patērētās kalorijas, atceros, cik neparocīgi bija skriet ar telefonu kabatā vai rokā. Ar šo pulksteni tas būtu daudz, daudz ērtāk un patīkamāk! Un šeit var veidot savus treniņus plānus, izvēlēties dažādas aktivitātes. Pulkstenis kā atgādinājums, ka jāsāk dzīvot kustīgāk!

 

Kas man pulkstenī patika vislabāk

  • Modinātājs. Pulkstenim ir funkcija – modinātājs. Un tas neskan, bet gan vibrē uz rokas. Tā kā man ir ieradums likt modinātājus daudz un agri, bet celties apmēram stundu pēc tiem (varat tikai iedomāties, ko par to domā blakus gulošais, kuram jāsadzīvo ar to, ka modinātājs skan jau no 6 rītā, bet es pieceļos tikai 7…), šī funkcija uzlaboja ne tikai manu rīta rutīnu, bet arī vīrs nez kāpēc bija smaidīgāks. No šī vibrējošā modinātāja arī piecelties nez kāpēc man bija vieglāk.

 

  • Soļu skaitītājs – vienmēr līdzi. Jau ilgāku laiku telefonā sekoju līdzi tam, cik soļus ikdienā noeju, tomēr telefons ne vienmēr ir līdzi. Ar pulksteni uzskaitās visi soļi, un tas man patīk. Tagad es redzu, ka, strādājot no mājām, soļu ir maz, un sasniegt daudzinātos 10 000 soļu nav nemaz tik viegli. Man patīk, ka varu uzlikt savu dienas soļu mērķi, kas ir reāls un sasniedzams (esmu uzlikusi 6 000) un, kad tas ir sasniegts, pulkstenis novibrē. Man patīk, ka varu sekot līdzi noietajiem soļiem nedēļas griezumā.

 

 

  • Atgādinājums izkustēties. Kā norādīts pulkstenī, ieradums ik stundu izkustēties veselībai sniedz daudz labumu, tāpēc pulkstenis, ja es neesmu stundu piecēlusies no vietas un izkustējusies vismaz minūti, to draudzīgi atgādina, ne tikai pavibrējot, bet arī vizuāli uz ekrāna parāda, ka laiks izkustēties. Noderīgi! Sēdot pie datora un rakstot var ļoti iegrimt, taču tik statiska poza nav veselībai tā labākā. Par katru aktīvo stundu grafikā iedegās sarkans aplītis un man patika vērot, cik tad sarkanos aplīšus ik dienu sakrāju. Tam sekoja līdzi arī mana četrgadīgā meita – viņai patīk ieslēgt un pasērfot pa pulksteni.

 

Reklāma
Reklāma
  • Liels un spožs ekrāns. Sākumā domāju, ka pulkstenis ir par lielu manai rokai, tomēr ar laiku pieradu pie tā un novērtēju ekrāna priekšrocības. Tam ir skaistas krāsas.

 

 

  • Iespēja atbildēt uz zvaniem. Iespēju saņemt ziņas uz telefona es neizmantoju, tomēr iespēja atbildēt uz telefona zvaniem ir lieliska, jo īpaši laikmetā, kad telefona zvani ārpus darba laika tiek saņemti vai nu tikai no tuvākajiem vai tikai ļoti svarīgos gadījumos. Cik gan bieži nav gadījies, kad atnāku mājās, somu atstāju koridorā, telefonu uz klusuma režīma somā un nododos citām lietām, kamēr kāds mēģina mani sazvanīt. Tagad par to nav jāuztraucas. Ja zvanīs vīrs no veikala un vaicās, ko nopirkt, es vienmēr varēšu atbildēt. Citādi var palikt bez ierastā našķa! Tomēr vienlaikus mani netraucēs ziņas, kas pienāk dažādos čatos uz telefona.

 

 

  • Veselības rādītāji. Man patika gan izmērīt asins piesātinājumu ar skābekli (SpO2), gan noteikt sirds sitienus minūtē, gan apskatīties, kāds man ir stresa līmenis. Tomēr šīm funkcijām piegāju ar zināmu spēļu noskaņu – neieciklējos uz šiem rādītājiem, jo, manuprāt, tie tomēr jāvērtē ārstam. Iespējams, Covid-19 slimošanas laikā man būtu citas domās un ar prieku mērītu skābekļa saturāciju asinis… Nez, varbūt ziemā šī funkcija noderēs! Savukārt ar interesi aplikācijā telefonā apskatījos, kāds tad ir dziļā miega daudzums naktī – lai arī reizēm ir sajūta, ka guļu ļoti caurā miegā, izrādījās, ka dziļais miegs ir tīri normā!

 

 

Kas nebija tik viegli

Lai savienotu pulksteni ar savu telefonu, noņēmos diezgan ilgi, visticamāk, tāpēc, ka tālrunis nav Huawei, tomēr tas ir Android sistēmas. Man bija jāizveido Huawei konts un vajadzēja lejuplādēt aplikāciju, bet to no PlayStore man neizdevās tik viegli. Galu galā viss izdevās, bet tas nebija ar pāris klikšķiem. Diezgan daudz bija jāatķeksē, ka es piekrītu noteikumiem – nu, kā jau parasti, un tas nav nekas neierasts ierīču pasaulē. 

Sākotnēji problēmas sagādāja arī tas, ka, pakustinot roku, ieslēdzas pulksteņa ekrāns. Dienas laikā tas ir ērti, tomēr naktī – protams, traucējoši. To var izslēgt aplikācijā, tomēr ērtāk būtu, ja to varētu atslēgt uzreiz caur pulksteni.

 

 

 

Vai šis pulkstenis būtu iegādāšanās vērts?

2 nedēļu laikā, ko esmu pavadījusi ar šo pulksteni, tas ir strādājis godam. Man patika, ka tas ir jālādē pietiekami reti, ka tas ir ūdens izturīgs (ar to var doties arī peldēties), es varēju droši mazgāt bērnu vai traukus un to nenoņemt. Tā kā pulkstenim ir diezgan draudzīga cena (no 119 eiro), tad šī ir laba izvēle tiem, kas vēl tikai domā – vai šāds pulkstenis var būt noderīgs? Man tas atviegloja mūžīgo telefona vaktēšanu (ja nu kāds zvana?), mudināja būt vairāk kustībā un deva daļu izklaides – varēju sekot līdzi gan saviem veselības rādītājiem, gan pulkstenī iespējams ielādēt savu iemīļotāko mūziku. Es noteikti to turpināšu nēsāt un ļoti ceru, ka līdz ar karstās vasaras beigām es varēšu arī izmēģināt šī viedpulksteņa sportiskākās īpašības.