Nepilngadīgi jaunieši līdz nāvei piekauj vīrieti

9.augustā Līvānos pie kādas dārzu mājiņas tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saņemot šo informāciju, policijas darbinieki nekavējoties devās uz notikuma vietu un uzsāka kriminālprocesu.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka jaunieši uzbruka 1969.gadā dzimušajam vīrietim un 1964.gadā dzimušai sievietei huligānisku iemeslu dēļ.

FOTO: Shutterstock.com

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka jaunieši uzbruka 1969.gadā dzimušajam vīrietim un 1964.gadā dzimušai sievietei huligānisku iemeslu dēļ.


    
Veicot operatīvus pasākumus, jau nākamajā dienā policistiem izdevās noskaidrot un aizturēt trīs nepilngadīgus jauniešus (divus 2000. un vienu 1997.gadā dzimušus), kuri iespējams pastrādāja šo noziegumu. Vecākais no aizturētajiem jau agrāk nonācis policijas redzeslokā.


Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka jaunieši uzbruka 1969.gadā dzimušajam vīrietim un 1964.gadā dzimušai sievietei huligānisku iemeslu dēļ. Todien, kad abi cietušie atradās kādā dārzu mājiņā, kurā kopā dzīvoja, ieradās jaunieši un metuši logos akmeņus. Viens akmens trāpīja sievietei galvā, pēc kā vīrietis devās ārā, kur uzbrucēji piekāva viņu līdz nāvei.


Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu, kas uzsākts pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas (par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa). Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Reklāma
Reklāma


Vakar, 12.augustā, Daugavpils tiesa apcietināja vienu 2000.gadā dzimušu pusaudzi, bet pārējiem piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.