Liepājas tiesa praktiski attaisno pedofilus. Liepājnieki gatavojas protesta akcijai

Liepājas tiesa diviem pedofiliem – tēvam un dēlam - Jevgeņijam un Oļegam Smirečanskiem, kuri vairākus gadus seksuāli izmantojuši mazu meitenīti, piespriedusi praktiski nekādu sodu – piespiedu darbu un policijas uzraudzību. Liepājnieki pie tiesas ēkas gatavojas protestēt pret šo spriedumu.

Kad nekrietnās izdarības pret bērnu sākās, meitenītei bija tikai pieci gadi, turklāt 48 gadus vecais Jevgēņijs bija tuvs viņas radinieks.

FOTO: Shutterstock.com

Kad nekrietnās izdarības pret bērnu sākās, meitenītei bija tikai pieci gadi, turklāt 48 gadus vecais Jevgēņijs bija tuvs viņas radinieks.

 

Abiem pedofiliem, kuri seksuāli izmantojuši savu radubērnu no piecu līdz desmit gadu vecumam, piespriedusi vien pārsimts stundu piespiedu darbu, policijas uzraudzību uz gadu un dažu simtu eiro soda naudu. Lieki teikt, ka tik maigs sods izraisījis sabiedrības sašutumu un liepājnieki pat ir gatavi pulcēties uz piketu pie Liepājas tiesas, lai protestētu pret pedofiliem labvēlīgo spriedumu. 

 

Jāuzsver, ka vīrieši pret meitenīti izturējās sevišķi brutāli un netikli - lika viņai aizskart savu dzimumlocekli, kā arī veica ar viņu dažādas cita seksuāla rakstura darbības, draudēja viņai, neņemot vērā to, ka meitenīte gan raudāja, gan pretojās varmākām. 

 

Liepājniece Ilga noteica: „Es kā mamma un kā liepājniece, protams, uzskatu, ka sods nav adekvāts un tam būtu bijis jābūt daudz bargākam”. Pagaidām gan nevaram uzzināt tiesas motivāciju, piespriežot tik maigu sodu, jo tiesa izvērstu rakstisku spriedumu paziņos tikai nākamnedēļ.

 

Pilsētnieki gatavi pulcēties protesta akcijā pie Tiesas nama 
Tikmēr portālā liepājniekiem.lv publicēti desmitiem komentāru, kuri pedofiliem pieprasa mūža ieslodzījumu. Lūk, daži komentāri: 

Nesaprotu??: „Pasaule sajukusi prātā! Kā var par tādām šausmām tik mazu sodu?!” 

Klklkads: „Pedofils piecus gadus izmanto bērnu, sabendē visu dzīvi piespriež mēnesi atstrādāt un viss????? Kas tā par tiesu???? Kā tas ir iespējams??? Vienīgais loģiskais izskaidrojums - tiesnesis bija trešais tajā kompānijā!” 

Mosties: „Varbūt, ka es guļu, redzu briesmīgu murgainu sapni? Nē, tas tak nav iespējams normālā valstī, kurā ir kaut cik godīga tiesa. Nav iespējams šādus briesmoņus atlaist no soda. Es tūlīt modīšos un sapratīšu, ka tas bija murgs, ka reāli viņiem piespriests mūža ieslodzījums.” 

Maira Pēka: „Tas vienkārši nevar būt iespējams! Divi tēviņi gadiem moca mazu meitenīti un tāds sods. Kaut kas smagi nav kārtībā ar mūsu valsti!” 

Alvis: „Tā īsti nezinu par ko man lielāks ŠOKS. Par šo necilvēcību pret bērnu vai tiesas uzlikto soda mēru! Daudzās valstīs runā par ķīmiskās kastrācijas ieviešanu, pie mums darbu iedod! Idiokrātiska valsts! Punkts!”

 

Vairāki liepājnieki aicina pulcēties pie pilsētas Tiesas nama, lai rīkotu protesta akciju pret viņuprāt pārāk mīksto sodu pedofiliem. Vairāki liepājnieki pat ir gatavi bez maksas piketa dalībniekiem izgatavot tiesu nosodošus plakātus. „Liepājnieki, tiekamies pie Tiesas mājas protesta akcijā pret šo ņirdzīgo tiesas spriedumu! Parādam, ka esam dzīvi,” raksta kāds liepājniekiem.lv lasītājs. 

 

Reklāma
Reklāma

Mazo meitenīti seksuāli izmantoja piecus gadus 
Pedofili meitenīti izmantoja no 2009. līdz 2014. gadam. Kad nekrietnās izdarības pret bērnu sākās, meitenītei bija tikai pieci gadi, turklāt 48 gadus vecais Jevgēņijs bija tuvs viņas radinieks. Izmantojot savu autoritāti, vīrietis dažādos neķītros veidos apmierināja savu dzimumtieksmi, nosakot – ja meitenīte piekritīs viņa neķītrajām rīcībām, viņa drīkstēs skatīties multiplikācijas filmas. Vīrietis meitenītes priekšā atkailināja savu dzimumlocekli, lika viņai to aizskart un veica vēl veselu virkni netiklu darbību, raksta portāls liepājniekiem.lv. 

 

Ar līdzīgām darbībām nodarbojās arī Jevgēņija 22 gadus vecais dēls Oļegs. Viņš mazo meitenīti izmantoja 2011. un 2012. gadam. Viņš, izmantojot meitenītes bezspēcību, ar viņu veica dažādas seksuāla rakstura darbības, tādējādi apmierinot savu dzimumtieksmi. Varmāka neņēma vērā ne meitenītes pretošanos, ne raudāšanu, bet savu darbību laikā ar roku aizspieda viņai muti un piedraudēja par notikušo nevienam nestāstīt. 

Lai gan sākotnēji abi apsūdzētie savu vainu noliedza, tiesas sēdē abi pret sevi izvirzīto apsūdzību atzina, un līdz ar to lietu skatīja bez pierādījumu pārbaudes.

Lai gan sākotnēji abi apsūdzētie savu vainu noliedza, tiesas sēdē abi pret sevi izvirzīto apsūdzību atzina, un līdz ar to lietu skatīja bez pierādījumu pārbaudes. Jevgēņijs un Oļegs abi ir liepājnieki, kas iepriekš nav krimināli sodīti un no policijas raksturoti samērā pozitīvi. 

 

Tiesa Jevgeņiju Smirečanski sodīja ar piespiedu darbu uz 240 stundām un probācijas uzraudzību uz vienu gadu, bet Oļegu Smirečanski ar 200 stundu piespiedu darbu un arī probācijas uzraudzību. Abiem solidāri jāsamaksā kompensācija cietušajai - 1120 eiro, kā arī jāatmaksā valstij ar tiesāšanos un advokāta pakalpojumiem saistītie izdevumi – 201,97 eiro katram. Sodu iespējams pārsūdzēt Kurzemes Apgabaltiesā, vēsta liepājniekiem.lv. 

 

„Gribas ticēt, ka Latvijā tiesa ir taisnīga!” 
Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzība departamenta Liepājas nodaļas galvenā inspektore Inga Dobele Kasjauns.lv teica, ka šo gadījumu grūti vērtēt, jo inspekcijas rīcībā nav materiālu par konkrēto lietu. „Kopumā tā ir aktuāla problēma, ka reizēm liekas, ka sods par pedofiliju ir pārāk mīksts un tad ir retoriski jautājumi, kādēļ tā. Jāpaļaujas, ka tiesa mums ir taisnīga. Cilvēciski gan bieži liekas, ka sodi ir pārāk mīksti, jo pedofili nodara ļoti lielu kaitējumu.” 

 

Kāda cita amatpersona, kura nevēlējās atklāt savu vārdu, Kasjauns.lv teica: „Neko daudz nevaru komentēt un apšaubīt tiesas lēmumu. Vados tikai pēc tā, kas publicēts plašsaziņas līdzekļos. Ar detalizētu tiesas lēmumu neesmu iepazinies. Man nav pamata apšaubīt tiesas lēmumu, bet pats būtiskākais šai gadījumā ir jautājums par bērna drošību, ko sociālais dienests un bāriņtiesa izdarījusi, lai bērns varētu justies droši. Ja ir bijis šāds tiesas lēmums, tad tas ir kaut kādā veidā pamatots ar liecībām.” 

 

Avots: www.kasjauns.lv