Seile pieļauj, ka varētu atkāpties atceltā dziesmu svētku gājiena dēļ

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile neizslēdz, ka saistībā ar problēmām aizvadītajos XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos viņa varētu uzņemties politisko atbildību, atkāpjoties no amata, taču, pirms izlemt šo jautājumu, ministre plāno konsultēties ar valdības vadītāju Laimdotu Straujumu (V).

Foto no Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku FaceBook mājas lapas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku FaceBook mājas lapas

 

Kā Seile šorīt atzina intervijā Latvijas Radio, kopš svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājuma, kurā bērni masveidā sāka ģībt, ir pagājušas tikai mazliet vairāk nekā 24 stundas. Tomēr viņai ir skaidrs, ka daļa sabiedrības sagaida kādu reakciju. Uz jautājumu, vai saistībā ar notikušo varētu atkāpties no amata, ministre atbildēja, ka vēl nav izlēmusi. 

 

"Ministrs nav privātpersona, kura var pieņemt lēmumus, ignorējot sabiedrības viedokli. Vērojot norises un dzirdot sabiedrības attieksmi par maniem pieņemtajiem lēmumiem, [..] es nedrīkstu ignorēt to," šorīt Latvijas Radio atzina Seile. Viņa piebilda, ka pirms minētā jautājuma izlemšanas plāno runāt ar valdības vadītāju Straujumu, kura gan patlaban uzturas ārpus Latvijas robežām. 
 

Kā ziņots, sestdienas vakarā, kad Mežaparka estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, daudziem dziedātājiem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Ņemot vērā minēto, izglītības un zinātnes ministre naktī nolēma atcelt nākamajā dienā paredzēto svētku gājienu, tomēr realitātē gājiens notika un dalībnieki tajā devās brīvprātīgi. 
 

Patlaban visi slimnīcā nonākušie dziesmu svētku dalībnieki no ārstniecības iestādes ir izrakstīti.  XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki sākās 6.jūlijā, bet noslēdzās vakar. Svētkos piedalījās 37 890 dalībnieki.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv