Kur palicis Imantas pedofils? Policijā izskan jaunas versijas

Ņemot vērā, ka dzimumnoziedznieks, kurš tautā dēvēts par Imantas pedofilu, joprojām nav nonācis aiz restēm, neizbēgami rodas jautājums – vai nelietim, kurš terorizējis Imantas iedzīvotājus, tik tiešām izdevies palikt nesodītam? Ko saka policija?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kopš pirmā uzbrukuma apritējis vairāk nekā gads 
Nu jau apritējis vairāk nekā gads kopš sabiedrību pirmo reizi šokēja pedofila uzbrukums kādam bērnam Imantas mikrorajonā. Pēc kāda laika un vairākiem līdzīgiem gadījumiem, publiskajā telpā arī izskan vārdu salikums „Imantas pedofils”. Tiek apgalvots, ka policija dara visu iespējamo, turklāt nelieša meklēšanā ļoti lielu saliedētību demonstrē arī Imantas iedzīvotāji un nav jau tā, ka trūktu rezultātu – vēl nesen izskanējušas ziņas par arvien jaunu pedofilu un pedofilu grupējumu atklāšanu, taču Imantu terorizējušais noziedznieks joprojām ir brīvs un pamazām pārtop par vienu no kriminālās pasaules „mītiem”. 

 

Ko policija dara šobrīd? 
Komentējot pašreizējo situāciju, Valsts policijas (VP) sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins sarunā ar Kasjauns.lv uzstāj – aktīvs darbs pie personas meklēšanas joprojām turpinās: „Tiek pārbaudītas dažādas versijas saistībā ar Imantā pastrādātajiem dzimumnoziegumiem – arī atkārtoti pārbaudītas. Tāpat policija pievērš pastiprinātu uzmanību Imantas mikrorajonam un nodrošina patruļas, kas, nepieciešamības gadījumā, varētu operatīvi reaģēt uz informāciju par aizdomīgām personām. VP pārstāvis apliecina, ka tiešā veidā, saistībā ir dzimumnoziegumiem Imantā jau ir pārbaudītas ap 1000 personām, turklāt regulāri tiekot pārbaudītas arī personas, kuras aizturētas saistībā ar citiem dzimumnoziegumiem, kā arī citas, dažādu iemeslu dēļ policijas redzeslokā nonākušas personas.” Kopējais skaits, tātad, sniedzas pāri 1000 personām, kurām ir saistība ar dzimumnoziegumiem vai noziedzīgo pasauli kā tādu, taču neviens no šiem nav izrādījies Imantas pedofils. „Darbs notiek gan ar policijas operatīvajām metodēm, gan arī pārbaudot iedzīvotāju sniegto informāciju – tiek saņemti zvani un cita veida informācija, piemēram, ziņojumi par aizdomīgām personām. Uz šo informāciju policija nekavējoties reaģē, izbraucot uz vietu un pārbaudot personu,” apliecina VP pārstāvis. 

 

Vai nav par vēlu? 
Pedofila meklēšanu, protams, sarežģī iespējamība, ka Imantā noziegumus pastrādājusī persona tikpat labi varētu dzīvot citā Rīgas daļā, taču, kā skaidro VP, joprojām nevar izslēgt iespējamību, ka Imantas pedofils vienkārši laicīgi pametis valsti, līdz ar ko jāsecina, ka konkrētas, ticamas informācijas par dzimumnoziedznieka atrašanās vietu VP rīcībā šobrīd nav: „To pilnībā nevar izslēgt, ka persona neuzturas Rīgā un pat, iespējams, Latvijā – arī pie šīm versijām tiek strādāts. Taču ir skaidri redzams, ka persona seko līdzi arī informācijai publiskajā telpā un ir uzmanīga. Par to liecina fakts, ka informācijai par uzbrukumiem arvien plašāk izskanot medijos, jauni noziegumi nav notikuši. Precīzus iemeslus un apstākļus varēs zināt gan tikai tad, kad persona būs aizturēta.” 

 

Reklāma
Reklāma

VP joprojām aicina ikvienu, kurš pamana aizdomīgas personas, kas novēro bērnus un ilgstoši atrodas to tiešā tuvumā un nav saistīti ar viņiem (nav ne vecāki, ne pieskatītāji u.tml.), nekavējoties ziņot policijai. Tāpat policija aicina bērnu vecākus atgādināt pareizāko rīcību aizdomīgās situācijās – ja notiek sastapšanās ar svešinieku, kurš uzvedas neadekvāti vai novēro bērnu, jādodas tur, kur uzturas cilvēki un jālūdz pieaugušie paziņot par notikušo policijai, zvanot 110.

 

Avots:  www.kasjauns.lv