Vecākus gaida lekcijā "Vai mans bērns ir ortopēdiski vesels?"

„Vinnija Pūka skola” 21. februārī vecākus aicina uz bezmaksas nodarbību „Vai mans bērns ir ortopēdiski vesels?”.  Nodarbība no plkst. 10:00 līdz 15:00 Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas telpās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pieteikties lekcijai iespējams, zvanot pa tālruni 27597546 vai rakstot uz e-pastu: vinnijapukaskola@gmail.com.
 

Semināra programmā paredzētās tēmas:

  • augoša bērna kāja – kā atšķirt normu no patoloģijas?   
  • stājas traucējumi un muguras problēmas bērniem     
  • jautājumi un atbildes     
     
Reklāma
Reklāma

Pēc bērniņa dzimšanas dzemdību nodaļā bērna apskati veic neonatalogs, savukārt bērnu ķirurga profilaktiskās apskates veiktas netiek. Konstatēt tādas problēmas, kā iedzimtas greizas pēdiņas, nepareizs kāju izvērsums vai citas ortopēdiskas problēmas, iespējams apskatēs pie ģimenes ārstiem, kuri var izrakstīt nosūtījumu pie speciālista. Liela atbildība gulstas arī tieši uz vecāku pleciem, kuriem jābūt vērīgiem un ikdienā jāpievērš uzmanība, vai ar bērniņu viss ir kārtībā.

Bērniņam sperot pirmos soļus un sākot staigāt, augšanas procesā veidojas fizioloģiskas izmaiņas. Katram mazulim tās var atšķirties no tādiem faktoriem, kā, piemēram, iedzimtība, pareizs kāju balsts vai pilnvērtīgs uzturs un vitamīni. Katrs pēdas daļas strukturāls vai funkcionāls traucējums var ietekmēt visu ķermeni, īpaši balsta un kustību orgānu sistēmu, un ne velti mugurkaulu var dēvēt par cilvēka balstu visa mūža garumā. Tādēļ zināšanas un savlaicīga ārsta konsultācija var būt noteicošs faktors veselīgam bērna augšanas procesam un visai turpmākajai dzīvei.