Labākā dāvana no topošās vecmāmiņas – dzemde meitai

Medicīna spērusi vēl vieno soli tālāk neauglības problēmu risināšanā. Jau divas sievietes veiksmīgi dzemdējušas bērnus, kas iznēsāti transplantētā no citas sievietes dzemdē. Konkrētajos gadījumos dzemdi savām meitām uzdāvināja viņu pašu mātes. Abas sievietes ir no Zviedrijas, bet ārstēšanās procedūra un grūtniecības uzraudzība noritēja Lielbritānijā. 

Dāvanā - iespēja iznēsāt bērniņu

FOTO: Shutterstock.com

Dāvanā - iespēja iznēsāt bērniņu

 

Šīs risinājums būs iespēja pašām izjust bērniņa kustības un veidot emocionālu saisti ar mazuli jau gaidīšanas laikā tām sievietēm, kurām ir nopietnas dzemdes saslimšanas, kā arī tām, kurām šis orgāns ir izoperēts vai vispār nekad nav bijis. Lēš, ka Lielbritānijā 15 000 sieviešu, kuras ir  neauglīgas, bet gribētu  iznēsāt bērniņu. Pašlaik rindā gaida jau 60 sievietes. 
 

Londonas Karaliskās medicīnas koledžas profesors Henriks Hakbergs to nosauca par lielāko  dāvanu, ko māte var uzdāvināt savai meitai. Nākotnē ārsti paredz, ka dzemdes pārstādīs tikpat bieži, kā to dara ar nierēm, sirdīm vai aknām. Turklāt atrast donoru šim orgānam būs vieglāk nekā citiem orgāniem. 
 

Līdz šim abi mazuļi, kas iznēsāti vecmāmiņas dāvinātajā dzemdē, ir dzimuši ar ķeizargrieziena palīdzību. 

Reklāma
Reklāma

 

Avots – Mirror. co.uk