Dāvja ārstēšanai nauda savākta. Ziedojumu kontu slēdz

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa šodien Latvijas radio-1 informēja, ka ir savākta nepieciešamā naudas summa, lai deviņus gadus vecais Dāvis dotos ārstēties uz Filadelfijas klīniku ASV. 

Puikas ārstēšana nauda savākta. Kārtējo reizi  - paldies sabiedrībai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Puikas ārstēšana nauda savākta. Kārtējo reizi - paldies sabiedrībai!

Trūkstošos 100 000 eiro deviņus gadus vecā Dāvja ārstēšanai segs no VAS „Latvijas Valsts meži” ziedojumiem, kas šoreiz būs speciāli iezīmēti zēna ārstēšanai. Savukārt sabiedrība zēna ārstēšanai ir ziedojusi aptuveni 245 000 eiro. Pirmdien ziedojuma konts, kur krāta nauda Dāvja ārstēšanai, tiek slēgts. Dambiņa teica, ka akciju sabiedrības ziedotie 100 000 eiro būs fonda rīcībā jau šīs nedēļas beigās, tad varēs šo naudu pārskaitīt klīnikai. 

„Sestdienas un svētdienas laikā mēs ar Dāvja dakteriem esam uzrunājuši Filadelfijas slimnīcu jau šobrīd nozīmēt brīdi, kad Dāvis varētu klīnikā nokļūt. Skaidrs, ka kaut kādu laiku šis process aizņems. Vienlaikus no Filadelfijas klīnikas esam saņemuši vēl vienu apstiprinājumu tam, ka ar Dāvja diagnozi Eiropā bērniem acīmredzot iespējas ārstēt nav, jo pie viņiem tieši šobrīd dodas pacients gan no Beļģijas, gan Vācijas. Tā nav ārstu izvēle vai kaprīze, ka ārstēt tiek vests uz ASV, tā ir reālā situācija,” stāsta Dambiņa.

Savukārt Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš pavēstīja, ka jālemj par to, kā ieviest tādu sistēmu, lai turpmāk visiem bērniem, kuriem nevar palīdzēt Eiropas ekonomiskās zonas (EEK) valstīs, palīdzība būtu pieejama citviet pasaulē. Lai šādu sistēmu ieviestu, nepieciešams radīt jaunu tiesisko regulējumu. Tas nozīmē, ka bērni turpmāk varēs ārstēties ārpus EEK valstīm. Tāpat ir jānosaka kritēriji tam, kā šo palīdzību varēs saņemt, kā arī avotus valsts budžetā, no kuriem varēs saņemt finansējumu šādas programmas realizācijai. Veselības ministrija sola, ka turpmāk līdzīgiem ārkārtas gadījumiem tiks rasts risinājums, kā šādu ārstēšanos tomēr apmaksāt no valsts budžeta. 

Reklāma
Reklāma

 

Vai mazā Dāvja dzīvības glābšana spēs beidzot mainīt iepuvušo sistēmu?