Valsts svētku brīvdienas būs vēsas. Ejot uz pasākumiem, paņem cimdus!

Brīvdienās un nākamās nedēļas lielāko daļu sinoptiskā situācija mūsu reģionā būtiski nemainīsies – Latvijā laika apstākļus noteiks anticiklona rietumu perifērija. Tādēļ, kā jau rakstījām iepriekš, laika apstākļi mainīsies lēnām, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centrs.

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Visā šajā periodā debesis skaidrosies maz un saule uzspīdēs reti, lielāka varbūtība, ka mākoņi izklīdīs, ir svētdien un naktī uz pirmdienu. Valdošie būs austrumu, dienvidaustrumu puses vēji, atsevišķās dienās brāzmās sasniedzot 13-14 m/s. Rudens apstākļos, debesis aizklājot blīvai mākoņu segai, dažviet arī līņās, tomēr lietus intensitāte būs ļoti maza. Salīdzinot ar aizvadītajām šīs nedēļas dienām, pakāpeniski kļūs vēl vēsāks – tuvākās divas naktis sals nav gaidāms, bet naktī uz svētdienu, kā arī nākamās nedēļas sākumā Vidzemē un Latgalē termometra stabiņš noslīdēs līdz 0...-2 grādu atzīmei, savukārt šonedēļ dienas laikā vēl būs +3...+7 grādu silts, bet no svētdienas arī dienas laikā kļūs par 1-3 grādiem vēsāks.

 

Reklāma
Reklāma

Tas pats jāsaka arī par 18. novembri – Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu – intensīvāku nokrišņu zonas atradīsies virs Skandināvijas pussalas dienvidu daļas un Baltijas jūras, tās virzīsies uz ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, nedaudz skarot arī Latvijas teritoriju – līdz ar to lielāka neliela lietus varbūtība ir valsts rietumu un centrālajos rajonos, iespējama arī miglas veidošanās, Latvijas austrumos pat neliels apledojums. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma no -2 grādiem valsts austrumu rajonos līdz +3...+5 rietumu rajonos, bet dienā būs tikai +1...+6 grādus silts.