Pasākumi lieliem un maziem garajām svētku brīvdienām no 14. līdz 18. novembrim

Lai būtu ko darīt garajās valsts svētku brīvdienās, esam apkopojuši informāciju par dažādiem pasākumiem, kas stiprinās patriotismu, paplašinās mūsu un bērnu zināšanas par Latvijas vēsturi vai arī vienkārši ļaus  jauki, interesanti un noderīgi pavadīt laiku kopā ar saviem mīļajiem. Vienlaikus Rīgā notiks arī košais pasākums "Staro Rīga" ar iespaidīgām gaismas instalācijām un priekšnesumiem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaidot 18. novembri, iedzīvotāji aicināti apmeklēt svētku ieskaņas pasākumus, kas notiks 15., 16. un 17. novembrī. Šajās dienās būs gan koncerti ar koru, pūtēju orķestra, tautas deju ansambļu, bērnu vokālās grupas un tautā iemīļotu solistu piedalīšanos, kas notiks Rīgas kultūras centros, Rīgas Sv. Jēkaba Romas katoļu katedrālē un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.


Piektdien, 14. novembrī Rīgas Jūgendstila muzejā plkst. 17.00 noklausāma arī lekcija „Dibinātāji. Latvijas Tautas padomes locekļu portrets” . Lektors: Latvijas Okupācijas muzeja vēsturnieks, Mag. hist. Kārlis Dambītis. Ieejas maksa € 1.50
 

Sestdien, 15.novembrī, Kalnciema kvartālā būs patriotiskas ieskaņas ikgadējā valsts svētkiem veltītajā tirdziņā. Amatnieki būs sagatavojuši īpašus svētku aksesuārus, lai apliecinātu savu cieņu Latvijai. Tirdziņā varēs iegādāt vietējo amatnieku darinātus tērpus, baudīt  Latvijas zemnieku un mājražotāju labumus.

Darbnīca bērniem norisināsies sadarbībā ar «Otro elpu» - no plkst. 12:00 līdz 15:00 būs iespējams darināt valsts svētku lukturīšus/svečturus no otrreiz pārstrādājamiem materiāliem. Ieeja - bez maksas.  Kad svētku lukturītis gatavs, būs iespēja izliet pašiem savu svētku sveci Latvijas valsts sarkani baltajās krāsās.
 

No 13. līdz 18.novembrim​ t/c Domina Shopping notiks pasākumi ar devīzi Tuvplānā Ziemeļi”, kur varēs iepazīt vairākas valstis –  Dānija, Somija, Zviedrija, Igaunija, Lietuva un Latvija. Šo dienu laikā apmeklētājiem būs pieejamas neskaitāmas tematiskas aktivitātes gan lieliem, gan maziem, sākot ar LEGO likšanu, lielāko Dāņu sviestmaizes baudīšanu, vizināšanos haskiju pajūgā, Pepijas Garzeķes teātra izrādi un beidzot ar slavenā AHHAA centra ciemošanos tirdzniecības centrā, Viduslaiku cīņām, Latvijas Mājražotāju  tirdziņu un daudz ko citu.

Sestdien, 15. novembrī,  bērnus ar izrādēm plkst. 14.00 un 16.00 sagaidīs Pepija Garzeķe, bet svētdien , 16. novembrī, ģimenes ir laipni aicinātas uz īpašu zinātnes centra  AHHAA programmu. Zinātnes teātra izrādes notiks plkst. 13:00; 15:00; 17:00. 


Bezmaksas ieeju  līdz 18. novembrī piedāvā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejs.  Lāčplēša dienā apmeklētājiem izlikta apskatei  unikālā LNVM krājuma priekšmeta – Latvijā vienīgā zināmā Lāčplēša Kara ordeņa pilna komplekta apskate. Tas aplūkojams tikai reizi gadā. Muzejs būs atvērts no 11.00 līdz 19.00. Šajā dienā gida vadībā varēs iepazīt Latvijas Republikas pasludināšanai veltītajā ekspozīcijas. Gids stāstījumu sāks plkst. 11.00, 13.00, 15.00, 17.00.


Līdz 18. novembrim Latvijas Kara muzejā sarkanbaltsarkano lentīšu locīšana. Varēs apskatīt arī Lāčplēša Kara ordeņu kolekciju. Pirmo reizi vēsturē tiks izstādīti visi 40 Latvijas Kara muzejā esošie Lāčplēša Kara ordeņi.  Izstāde „Es un Lāčplēsis” (Kao Viets Ngujens, Vjetnama)

Reklāma
Reklāma

 

18. novembra vakarā Vakarā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti pie Brīvības pieminekļa uz Svinīgo pasākumu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienai, kurā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, jauniešu koris „Balsis” solisti Ieva Parša, Intars Busulis un diriģenti Mārtiņš Ozoliņš,
 

Plkst. 20.00 klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.
Plkst. 21.00 jau tradicionāli valsts svētkos iedzīvotāji aicināti vienoties kopīgā Latvijas himnas „Dievs, svētī Latviju!” dziedāšanā un  krāšņas uguņošanas vērošanā 11. novembra krastmalā. Ar pilnu pasākumu programmu var iepazīties arī mājas lapā www.kultura.riga.lv