15 psiholoģiskie knifi, kas uzlabos komunikāciju darbā un mīlestībā

Neuzskatīsim šīs zināšanas par manipulācijas līdzekli. Vienkārši zinot dažas cilvēciskās uzvedības izpausmes, vieglāk būs saprast sarunbiedrus un arī pašam tikt galā ar stresu neierastās situācijās.

FOTO: Shutterstock.com

 

  1. Vai zināji – ja kompānijā vienlaikus smejas vairāki cilvēki, tad instinktīvi mēs mēģinām smieties kopā ar to cilvēku, kas mums no visiem šķiet vissimpātiskākais.
     
  2. Tas pats attiecas uz žāvāšanos – cilvēks, kas ir empātiskāks, žāvāsies līdzi savam interešu objektam.
     
  3. Ja pirms svarīgas tikšanās ļoti nervozējat, pakošļājiet košļājamo gumiju. Gremošanai līdzīgās kustības zemapziņā asociējas ar ēšanu, kas ir nomierinošs process.

     
  4. Ja kāds uz jums kliedz, saglabājiet mieru. Iespējams, ka jūsu klusēšanas izraisīs vēl lielākas dusmas sarunu partnerī, toties pēc tam viņš sajutīsies vainīgs par emociju nevaldīšanu un nākamreiz padomās, kā ar jums komunicēt.

     
  5. Ja sarunu biedra atbilde jums nešķiet godīga vai pilnīga, nejautājiet viņam neko. Vienkārši turpiniet skatīties sarunu partnera acīs. Viņš pats izstāstīs to, ko gribēja noklusēt.

     
  6. Izrādās, ka emocijas iedarbojas ne tikai uz cilvēka sejas mīmiku, bet šī pati sistēma darbojas arī pretējā virzienā. Ja gribat justies laimīgs, smaidiet pēc iespējas biežāk un platāk. Nervu impulsi no šīs mehāniskās kustības iekustinās arī noteiktus smadzeņu apgabalus.

     
  7. Pēc iespējas mazāk frāzes “Es domāju” un “Man liekas”. Tas jau ir pats par sevi saprotams, ka jūs izsakāt savu viedokli, bet šādi teikumi rada iespaidu par to, ka neesat par sevi pārliecināts.
     
  8. Pirms svarīgām intervijām iztēlojaties, ka intervētājs ir jūsu draugs. Mēģiniet aprast ar šo doenu, Mazāk nervozēsiet, rezultāts būs labāks.
     
  9. Ja iemācīsieties paust prieku, satiekot kādu cilvēku, ar laiku prieka sajūta būs dabiska un neviltota.
     
  10. Ja kāds cilvēks jums ir atteicis kādā svarīgā lietā, visdrīzāk viņš jums neatteiks izpalīdzēt sīkumos.
     
  11. Iemācieties atšķirt stresa simptomus no patīkama satraukuma. Izpausmes ir ļoti līdzīgas – pastiprināta sirdsdarbība, paātrināta elpošana. Uztveriet stresa situāciju kā izaicinājumu, nevis kā vienkārši stresu vai neveiksmi, tad arī pats satraukums samazināsies.
     
  12. Ja ikdienā ir daudz jāstrādā ar cilvēkiem, novienojiet sev aiz muguras spoguli. Tas cilvēkiem liks izturēties daudz laipnāk pret sarunbiedru. Neviens negrib redzēt sevi spogulī dusmīgu vai neapmierinātu.
     
  13. Ja paredzams, ka sapulcē jūs taisās “ strostēt”, apsēdieties blakus šim cilvēkam. Kritizēt kādu, kas atrodas tik tuvu blakus, ir daudz grūtāk, nekā to, kas sēž tālu vai tieši pretī.
     
  14. Pirmo randiņu vai pat lietišķo tikšanos neorganizējiet vietā, kur nav iespējams radīt pēc iespējas labāku iespaidu par sevi. Pirmā tikšanās ir pati svarīgākā, jo atceroties to, veidosies galvenais priekšstats par jums.
     
  15. Pirmajos tikšanās brīžos mēģiniet noteikt sarunbiedra acu krāsu. Ja izdosies nodibināt acu kontaktu ar partneri, veidosies arī ciešākas un pozitīvākas attiecības.
Reklāma
Reklāma

Informācija no portāla adme.ru