Aicina uz bezmaksas diskusiju par pēcdzemdību depresiju

Trešdien, 12. novembrī, Rīgas Dzemdību namā, pl.18.00 notiks publiskā lekcija „Pēcdzemdību depresija – mīts vai realitāte?”. Tajā piedalīsies lektore dr.Jeļena Vrubļevska, nodarbība ir bezmaksas un tai var pieteikties ikviens interesents, lai uzzinātu par depresijas atpazīšanas un palīdzības iespējām.

FOTO: Marika Eglīte

Pēcdzemdību depresijas ārstēšanā palīdzēs tuvinieku atbalsts, visbiežāk pauduši aptaujātie (67%), teju vienlīdzības zīme tiek likta starp ārsta palīdzību (42%) un fiziskām aktivitātēm (40%), liecina Rīgas domes (RD) Labklājības departamenta un Snapshots.lv iedzīvotāju aptauja šā gada septembrī. Tikmēr pētījumi rāda, ka sešus mēnešus pēc dzemdībām depresija sastopama vidēji 13% sieviešu. Depresijas dēļ cieš ne tikai māmiņas, bet arī viņas bērna labsajūta, tādēļ būtiska ir depresijas savlaicīga atklāšana, palīdzības meklēšana un piemērotākā ārstēšanas veida noteikšana.
 
RD Labklājības departaments šoruden organizē lekciju ciklu par depresijas profilakses un palīdzības iespēju jautājumiem. Novembrī iespējams piedalīties arī lekcijās „Emocionālā labsajūta un fiziskā veselība” (20.11., profesore dr. Gunta Ancāne) un „Depresija un darba vide” (26.11., profesors dr. Elmārs Rancāns).
 

Pieteikšanās lekcijām, rakstot uz e-pastu veseligsridzinieks@riga.lv vai zvanot pa tālruni 67105680.

 

Reklāma
Reklāma

Vairāk informācijas mājas lapā www.veselsridzinieks.lv