19gadīgās tanoreksijas slimnieces stāsts, kāpēc ir vērts tērēt 1000 mārciņas mēnesī, lai iegūtu perfekti brūnu ādu

Tanoreksija ir apsēstība ar iedegumu. Tanorektiķi ir kaislīgi solāriju apmeklētāji, kas nesmādē arī regulāras saules vannas gada saulainajā sezonā. Lielbritānijā dzīvo 19 gadus veca Hanna Normena, kas nemaz nenoliedz, ka viņas dzīves lielākā kaislība ir solāriju apmeklēšana. “Jo tumšāka  ir mana āda, jo laimīgāka es jūtos,” skaidro Hanna no Dienvidvelsas.  Regulāri sauļoties un apmeklēt solārijus Hanna sāka 14 gadu vecumā. Jāpiebilst, ka solārijus Lielbritānijā drīkst apmeklēt tikai sākot no 18 gadu vecuma, tomēr Hannai ir izdevies šo prasību apiet. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Meitene dienā apmeklē četrus dažādus solārijus, mēnesī iztērējot ap 1000 sterliņu mārciņu šai savai kaislībai. Pēc sauļošanās jauniete pielabo nepietiekami nosauļoto ādu ar bronzeriem. 
 

Lielbritānijas klimats nedod iespēju regulāri sauļoties dabiskā saulē, tāpēc, lai uzturētu savu skaistumu, Hanna sāk rītu ar ādas ieziešanu ar brūninošiem krēmiem, tad viņa dodas uz solārijiem.  Solāriju iekšējās kārtības noteikumos Lielbritānijā noteikts, ka klients nedrīkst sauļoties ilgāk par 15 minūtēm, tāpēc solārijus nākas mainīt, lai kopējais sauļošanās laiks dienā būtu vismaz vienu stundu ilgs. 
 

Laikā, kas paliek pāri no sauļošanās, Hanna strādā apģērbu veikalā. Lai arī vecāki ir mēģinājuši ierobežot meitas neveselīgās izklaides, līdz šim tas nav izdevies. Jauniete atzīst, ka solārija apmeklēšana viņai liek justies labāk, bet dienās, kad viņa sauļoties netiek, pazeminās garastāvoklis, viņa kļūst viegli aizkaitināma un nervoza.  Visvairāk viņu kaitina cilvēki, kuriem ir izdevies iesauļoties tumšākiem nekā viņa. “Tas man rada vēlmi vēl nedaudz labāk nosauļoties.”
 

Reklāma
Reklāma

Hannas draudzene Elizabete pārstāv citu izskata stilu – viņa ir gote un cenšas saglabāt pēc iespējas baltāku ādu un mērķtiecīgi to balina. 
 

Avots "Daily Mail",  foto: ekrānšāviņš no  "Daily Mail"