Atklājas jauna šausminoša versija, kāpēc noslepkavoti Baložu puisēni

Tiek izvirzītas dažādas versijas, kādēļ bojā gājuši Ķekavas novada Baložos sociālajā mājā atrastie divi nogalinātie puisēni. Viena no versijām: puisēni esot bijis traucēklis viņu mātes jaunajām attiecībām.

Foto: Kasjauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Kasjauns.lv

 

Baložu traģēdijas iemesls vēl arvien neskaidrs; izvirzītas vairākas versijas, ne tikai slepkavība. Bet policija sliecas domāt, ka vainojama varētu būt pusotru un trīs gadus veco puisēnu māte. Bērnu tēvs kopā ar ģimeni nedzīvoja, un mātei izveidojušās jaunas attiecības. 
 

Nogalināto puiku māte dzīvojusi „savādu dzīvi” 
Pēc vairāku dienu klusēšanas Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs paziņojis, ka „pašreizējie lietas apstākļi liecina, ka 90 % notikušais varētu tikt kvalificēts kā slepkavība”. Kā iespējamā vainīgā bērnu nāvē aizturēta 27 gadus vecā zēnu māte. 
 

Traģēdija, kas pēkšņi pārsteidza ne tikai Ķekavas novada ļaudis vien, nāca gaismā pagājušās piektdienas otrajā pusē. Uz sociālo māju Baložos, Jaunatnes ielā, tika izsaukti mediķi, kuri tur atrada divus mirušus puisēnus ar sejām spilvenos. Mediķus, kuriem radās aizdomas, ka abi zēni miruši vardarbīgā nāvē - nosmacēti, izsaukusi pati bērnu māte. Tie savukārt sazinājās ar policiju un, pēc notikuma vietas apskates puisēnu māte tika aizturēta. Pēc vienas no versijām, abu zēnu nāvē tika vainota tieši viņa. Savukārt pēc aizdomās turamās sievietes teiktā, viņa aptuveni stundu, pirms atklājies nenovēršamais, nav bijusi mājās un nezina, kāpēc bērni vairs nav dzīvi. 
 

Policija nodarījumu kvalificēja kā slepkavību sevišķi vainu pastiprinošos apstākļos. Krimināllikums par to kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 15 līdz 20 gadiem. 
 

Izvirzītas vairākas versijas, kādēļ bērni noslepkavoti. Tiek apgalvots, ka bērnu mātei, iespējams, bijušas psihiskas saslimšanas pazīmes. Cik šāds viedoklis bija pamatots, nav zināms, taču policija līdztekus pārbauda arī citas versijas, par kurām neviens plašāk izmeklēšanas laikā nerunā. Izmeklēšanas laikā gan var atklāties arī līdz šim neparedzēti pavērsieni. 
 

LNT raidījums „Degpunktā”  vēsta, ka ir pieminēta versija, kas nerunā par labu mirušo zēnu mātei. Proti, sievietei esot izveidojušās jaunas attiecības, un tajās bērni varētu būt traucējošs šķērslis. 
 

Līdz tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultātu saņemšanai nevar pilnībā izslēgt, ka notikušais ir nelaimes gadījums, skaidroja policijas pārstāvji. Savukārt Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Sozinovs pirmdien televīzijā, lai arī no jebkādiem komentāriem par notikušo atteicās, piebilda, ka „sieviete dzīvoja savādu dzīvi”. 
 

Reklāma
Reklāma

Sociālais dienests problēmas nesaskatīja 
Kā „Rīgas Apriņķa Avīzei” pastāstījusi Ķekavas novada domes sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļas vadītāja Vineta Bērziņa, ģimene Baložos mitekli īrējusi jau divus gadus un kā savu dzīvesvietu deklarējusi Ķekavas novadu. Protams, sadzīve nav bijusi vienkārša, jo bērnu tēvs nav mitis zem viena jumta kopā ar sievu un bērniem, taču ģimene nav bijusi nelabvēlīga un nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā. Taču, lai arī mājās nav valdījusi pārticība, kā to vairākkārt apliecinājuši sociālā dienesta darbinieki, tomēr tā bijusi sakārtota, abi bērni paēduši un dzīvespriecīgi. Vecākais no zēniem apmeklējis privātu bērnudārzu. Arī kaimiņi par ģimeni līdz pat traģēdijas dienai par jauno sievietei izteikušies tikai pozitīvi. 
 

Kad jūnija otrajā pusē beigām tuvojusies māmiņas algas izmaksa, sieviete devusies uz novada sociālo dienestu lūgt, lai viņai tiktu piešķirts trūcīgās personas statuss. Pašvaldība arī laikā no jūnija līdz oktobrim piešķīrusi 386 eiro lielu pabalstu medikamentu un pārtikas produktu iegādei. Taču nekas nav liecinājis, ka viņai nepieciešama psihologa palīdzība. 
 

No otras puses, zinot, ka sieviete gatavojas šķirties no bērnu tēva, sociālā dienesta pārstāvji aicinājuši juridiski sakārtot šos jautājumus, jo tie kavēja trūcīgās personas statusa piešķiršanu. 
 

„Gadījumā, ja māte tiks atbrīvota no apcietinājuma, sociālais dienests ir gatavs sievietei palīdzēt, sniedzot psihologa konsultācijas un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. Šobrīd pašvaldība ir gatava piešķirt arī 200 eiro lielu pabalstu tam, kurš pieteiksies apglabāt puisēnus. Ja neviens nepieteiksies, pašvaldība to izdarīs pati,” piebilda Bērziņa. 
 

Avots: www.kasjauns.lv