Nosaukti un apbalvoti izcilākie bērnu slimnīcas ārsti

Atzīmējot 115. dzimšanas dienu, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā 11.oktobrī pasniedza trīs  Andreja Priedkalna balvas, deviņas Atzinības balvas „Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas goda  zīme” un deviņus Atzinības rakstus.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Pirmā A.Priedkalna balva par ieguldījumu bērnu paliatīvās aprūpes attīstībā Bērnu slimnīcā un Latvijā  tika pasniegta Bērnu paliatīvās aprūpes dienesta vadītājai Andai Jansonei. Pateicoties viņas iniciatīvai,  1998. gadā Bērnu slimnīcā tika izveidota pirmā bērnu paliatīvās aprūpes komanda Latvijā. Īstenojusi  telemedicīnas ideju dzīvē. Gadiem ilgi spējusi piesaistīt resursus bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumu  nodrošināšanai mājās.
 

Otra - ķirurgam Jānim Krastam par ieguldījumu bērnu ķirurģijas attīstībā. Viņš ir vienmēr korekts un  precīzs, daudzu gadu garumā ieviesis praksē jaunas ārstēšanas metodes bērnu ķirurģijā, izstrādājis jaunas  ķirurģiskas pieejas vēdera dobuma audzēju gadījumos, palīdzot tūkstošiem bērnu atgūt veselību.
 

Trešā - neontaloģei Daigai Kviļūnai par ieguldījumu neonatoloģijas attīstībā. Viņas vadībā neonataloģijas klīnika kļuvusi par stabilu, organizētu un uz attīstību  vērstu struktūru. Par būtiskākajiem darba kritērijiem izvirza bērna veselību un vecāku apmierinātību.
 

Reklāma
Reklāma

Goda zīmi” par mūža ieguldījumu Bērnu slimnīcas attīstībā pasniedza Lilitai Apsītei, Rasmai  Inārai-Preimanei, Irisai Vilciņai un Ģirtam Breicim, savukārt par teicamu darbu un ieguldījumu  slimnīcas attīstībā- Zanei Gailei, Marinai Zvilnai, Pārslai Vēverei, Anitai Kausai un Inetai Grantiņai.  Atzinības rakstus par pašaizliedzīgu un uzcītīgu darbu Bērnu slimnīcā saņēma Evija Palčeja, Inese  Valeiņa, Vladislavs Valeiņa, Gunta Ramane, Inta Morica, Ainārs Ģīlis, Vaira Bičule, Lilita Stepanova  un Maruta Koniševa.
 

 

A. Priedkalna balva dibināta 2004.gadā ar mērķi godināt Andreja Priedkalna izcilos nopelnus Bērnu  slimnīcas attīstībā, kā arī, lai izteiktu atzinību un godinātu BKUS darbiniekus un atbalstītājus par izciliem  nopelniem, īpaši nozīmīgu vai mūža ieguldījumu slimnīcas attīstībā. A.Priedkalns bija pirmais latvietis, kurš  Latvijas pirmās brīvvalsts laikā 1919. gada 3. septembrī tika iecelts par slimnīcas direktoru. Viņa vadībā  uzsākta slimnīcas atjaunošana, un ar šo laiku slimnīcas vēsturē iezīmējās straujāka attīstība. Atzinības  balva „Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas goda zīme” dibināta 2009. gadā ar mērķi izteikt atzinību un  godināt darbiniekus par uzteicamu darbu, iniciatīvu un aktivitāti. Savukārt Atzinības raksts izveidots, lai  izteiktu pateicību un godinātu darbiniekus par priekšzīmīgu darbu slimnīcā.