Pirmdien lieliska iespēja bez maksas pārbaudīt sirds veselību

Pirmdien, 29. septembrī, turpinot tradīciju, tiks atzīmēta Sirds veselības diena.  Izglītošanas kampaņu „Mīli savu sirdi!” ietvaros varēz vairāk uzzināt par veselīgu uzturu un dzīvesveidu, kas saudzē sirdi, kā arī pārbaudīt sirds veselību bez maksas. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta sirds un asinsvadu slimību simptomiem. 

 

Vai zini, kā rīkoties infarkta vai insulta gadījumā?

FOTO: Shutterstock.com

Vai zini, kā rīkoties infarkta vai insulta gadījumā?

Iedzīvotāji varēs saņemt gan informāciju par veselīgu dzīvesveidu, gan veikt praktiskas veselības pārbaudes, kā arī uzzināt, kā rīkoties akūta miokarda infarkta un smadzeņu insulta gadījumā, kad ļoti svarīga ir nekavējoša rīcība, jo dzīvības glābšanai svarīga ir katra minūte.

Brīvības un Šarlotes ielas krustojumā no plkst. 12.00 līdz 17.00 darbosies informatīvā telts, kurā ikviens aicināts izmērīt asinsspiedienu, pulsu, kā arī saņemt praktiskus speciālistu padomus par veselīga dzīvesveida nozīmi, informatīvos materiālus par sirds asinsvadu slimību profilaksi un nozīmīgākajiem simptomiem.

Varēs ielūkoties neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā un uzzināt, kā rīkoties akūta miokarda infarkta vai smadzeņu insulta gadījumā, un cik svarīgi ir izsaukt NMP.

"Šarlotes" poliklīnikā (22.korpuss) visas dienas garumā būs iespēja izmērīt holesterīna līmeni, asinsspiedienu, pulsu, aprēķināt ķermeņa masas indeksu (ĶMI), kā arī saņemt speciālistu padomus un aprunāties par sirds veselības profilaksi ar "Sirds māsiņām" un saņemt informatīvos materiālus par SAS profilaksi un nozīmīgākajiem simptomiem.

Izglītojošās lekcijās un konsultācijās varēs uzzināt vairāk par to, kā sirdi uzturēt labā formā un kā pasargāt sevi no sirds un asinsvadu slimībām:

Reklāma
Reklāma

Plkst. 13.15-14.00 "SAS simptomi", kardiologs, Vilnis Dzērve;
Plkst. 14.15-15.00 "Veselīgs uzturs sirds veselībai", uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure;
Plkst. 15.15-16.00 "Sirds veselības profilakse", kardiologs Silvija Hansone;
Plkst. 16.15-17.00 "Fizisko aktivitāšu nozīme sirds veselības veicināšanā", fitnesa trenere Anda Radziņa.

Rīgas veselības centra filiālē "Ziepniekkalns" (Valdeķu ielā 57) no plkst. 9.00 līdz 12.30 varēs veikt holesterīna mērījumus, kā arī saņemt vērtīgu informāciju un padomus sirds veselības veicināšanā.

Pasaules Sirds dienas aktivitātes organizē un piedalīties aicina Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar pacientu biedrību "ParSirdi.lv", Veselības ministriju un Latvijas Kardiologu biedrību. Aktivitātes atbalsta SIA "Silvanols", nodrošinot iedzīvotājiem iespēju noteikt holesterīna līmeni asinīs. Plašāka informācija par pasākuma norisi, zvanot pa tālruni 26571532.