Nogalināta advokāte; trīs aizturētie

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki aizdomās par 1964. gadā dzimušās Intas Baltiņas slepkavību aizvadītajā nedēļas nogalē aizturējuši trīs personas. Sākts kriminālprocess par slepkavību mantkārīgā nolūkā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

15. maijā Rīgas Centra iecirknī saņemts iesniegums par 1964. gadā dzimušas sievietes pazušanu. Kā noskaidroja policijas darbinieki, pazudusī sieviete ir Inta Baltiņa, kas līdz 2013.gadam bijusi Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas dalībniece. 

 

Uzsākot notikušā izmeklēšanu, policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka pret pazudušo sievieti, visticamāk, pastrādāts noziedzīgs nodarījums. Policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot iespējamo nozieguma izdarīšanas vietu. Pārbaudot to, tika konstatēts, ka 1964. gadā dzimusī sieviete ir nogalināta. 

 

Reklāma
Reklāma

Tālāko operatīvās meklēšanas pasākumu laikā policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot un aizturēt trīs personas aizdomās par nozieguma pastrādāšanu. Aizturētie ir divi 1966. gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1962. gadā dzimusi sieviete. Visiem aizturētajiem piemērots apcietinājums, portālu mammamuntetiem.lv informēja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

 

Turpinās nozieguma izmeklēšana. Policijā kā galveno izvirzījusi versiju, ka slepkavība pastrādāta mantkārīgā nolūkā un nav saistīta ar I.Baltiņas profesionālo darbību. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos - mantkārīgā nolūkā. Par šo noziegumu draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz  laiku no desmit līdz divdesmit gadiem.