Tiesās vīrieti par dēla žņaugšanu un citu nežēlīgu darbību veikšanu

Šonedēļ izskatīšanai Jelgavas tiesā ndota kāda krimināllieta, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos pret mazgadīgo - savu dēlu.

Alkohols ir vainu pastiprinošs apstāklis, kad tiesa vērtē nodarītā nozieguma smagumu.

FOTO: Agnis Šmits

Alkohols ir vainu pastiprinošs apstāklis, kad tiesa vērtē nodarītā nozieguma smagumu.

 

 

Kā portāls mammamuntetiem.lv uzzināja prokuratūrā, šā gada 14.maijā Jelgavas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ar to viņam nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas.

 

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, kurš ir mazgadīgā bērna tēvs, būdams alkohola ietekmē, negatīvu emociju vadīts, bez iegansta sāka bērnu žņaugt, kamēr mazgadīgais vairs nevarēja parunāt.

 

Tad apsūdzētais vīrietis pagrūda mazgadīgo, kurš uzkrita virsū grilam ar karstiem pelniem, kas apgāžoties izbira un uzkrita mazgadīgajam uz ķermeņa. Pēc tam apsūdzētais lauza mazgadīgā rokas pirkstus, nodarot viņas fiziskas sāpes.

Reklāma
Reklāma

 

Apsūdzētā vīrieša noziedzīgo darbību rezultātā mazgadīgajam tika nodarītas psihiskas un fiziskas ciešanas, kā arī emocionāla trauma – bailes no tēva.

 

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.