Trīs jaunieši līdz nāvei piekauj 46 gadus vecu vīrieti; vēl divi piekautie ievietoti slimnīcā

Daugavpilī aizturēti 3 jaunieši, 2 no viņiem nepilngadīgi, kuri jau atzinušies viena vīrieša piekaušanā līdz nāvei, bet vēl divu vīriešu piekaušanā, nodarot miesas bojājumus. Divi cietušie patlaban ārstējas slimnīcā.

Trīs jaunieši Daugavpilī līdz nāvei piekauj vīrieti, vēl divi piekautie ārstējas slimnīcā. Paši jaunieši patlaban atrodas apcietinājumā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Trīs jaunieši Daugavpilī līdz nāvei piekauj vīrieti, vēl divi piekautie ārstējas slimnīcā. Paši jaunieši patlaban atrodas apcietinājumā.

 

Kā portālu mammamuntetiem.lv informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Disciplinārās uzraudzības grupas vecākā inspektore Inese Fjodorova, 6.maijā pēc plkst.7 policijā no medicīnas iestādes tika saņemta informācija, ka Daugavpilī, Drujas ielā atrasts 1968.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Vīrieša nāve bija iestājusies pirms mediķu ierašanās.

 

Tās paša dienas rītā policijāno medicīnas iestādes tika saņemta informācija, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā no Krustpils ielas un Kauņas – Tautas ielu krustojuma tika nogādāti aptuveni 60 gadus un aptuveni 45 gadus veci vīrieši ar galvas traumām. Abu vīriešu personības tiek noskaidrotas. 

 

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu un operatīvos meklēšanas pasākumus, Kriminālpolicijas darbinieki uz aizdomu pamata par smagu miesas bojājumu izdarīšanu, ko izraisīja 1968.gadā dzimuša vīrieša nāvi, kā arī Daugavpils reģionālajā slimnīcā esošo vīriešu piekaušanu, 9.maijā tika aizturēti trīs 1996.gadā dzimuši jaunieši, Rēzeknes novada, Viļānu un Krāslavas novada iedzīvotāji. Visi trīs jaunieši savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzina.

 

Aizturēšanas brīdī divi no jauniešiem nebija sasnieguši pilngadību. 

Reklāma
Reklāma

 

10.maijā Daugavpils tiesa aizturētajiem jauniešiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Viens no jauniešiem jau iepriekš bija nokļuvis policijas redzeslokā.

 

Šobrīd par notikušo ir sākti trīs kriminālprocesi - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa (Krimināllikuma 125.panta 3.daļa) un divi kriminālprocesi atbilstoši Krimināllikuma XIII nodaļai - “Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību”.

 

Saskaņā ar Krimināllikuma 125.panta 3.daļu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.