Mātes atzīšanās: es ieguldu 9gadīgās meitas izglītībā lielu naudu, lai viņa varētu izdevīgi apprecēties. FOTO

Reičela Raga (Rachel Ragg) grib, lai viņas meita ir mājsaimniece. Arī meita Matilde vēlas bērnus, mājdzīvniekus un vasaras māju vairāk, nekā vizītkarti ar savu vārdu.

Mamma stāsta: Esmu jau izveidojusi sarakstu ar manu bagāto paziņu atvasēm, ar kuriem Matildi pēc dažiem gadiem iepazīstināšu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mamma stāsta: "Esmu jau izveidojusi sarakstu ar manu bagāto paziņu atvasēm, ar kuriem Matildi pēc dažiem gadiem iepazīstināšu."

Reičela atzīst, ka viņas deviņgadīgajai meitai ir skaidras un precīzas ambīcijas: “Kad es izaugšu liela, es apprecēšu bagātru vīrieti. Man būs seši bērni, divi suņi un daži poniji, un es dzīvošu lielā lauku īpašumā ar mazu vasaras mājiņu savai mammai.” Bet kā ar meitenes darbu? “Man nebūs darba,” viņa paziņoja, “Es rūpēšos par savu vīru un bērniem.”

Šī saruna notika, kad mazā Matilde tika vesta uz savu dārgo privātskolu, kas tika izvēlēta savas teicamās slavas un augstā izglītības līmeņa dēļ.

Kā augsti izglītoti cilvēki, Matilde un viņas vīrs Antonijs ir likuši Matildes izglītību prioritāšu augšgalā. Vecāki cer, ka Matilde kādu dienu iestāsies Oksfordas Universitātē. Bet ne jau tāpēc, lai izmācītos par advokāti, ārstu vai žurnāla redaktori. Matildes māte stāsta: "Mēs to redzam pavisam vienkārši, Oksfordā ir lieliska iespēja iepazīties ar iespējamiem vīra kandidātiem, kuriem ir pareizā izglītība un iespējas nopelnīt naudu, lai Matilde varētu kļūt par mājsaimnieci."

Pati Reičela ir visu mūžu bijusi mājsaimniece, strādājusi tikai dažus gadus, kuru laikā ir jutusies nožēlojami, satikusi savu vīru jau studiju gados. Finansiālā situācija gan nav bijusi spīdoša, tāpēc Reičela cer, ka viņas meitai būs iespēja dzīvot pārticīgu dzīvi ar bagātu vīru pie sāniem.

Matilde jau zina, ka dzemdēt bērnus agrā jaunībā viņa varēs atļauties tikai tad, ja apprecēs bagātu vīrieti, kurš par visu parūpēsies. Reičela atsīst, ka netērē visu šo bagātību Matildes izglītībai, lai redzētu Matildi kā jaunu, nabadzīgu māmiņu. “Esmu jau izveidojusi sarakstu ar manu bagāto paziņu atvasēm, ar kuriem Matildi pēc dažiem gadiem iepazīstināšu.”

Reklāma
Reklāma

Reičela cer, ka viņas meitai būs iespēja dzīvot pārticīgu dzīvi ar bagātu vīru pie sāniem. 

Pārim ir otrs bērns, dēls Viljams, kuram ir 11 gadu un kurš apmeklē prestižu privātskolu. Reičela atzīst, ka audzina savam dēlam cieņu pret sievietēm, un Reičela uzskata, ka viņas dēlam kādu dienu būs jāuztur sava sieva un bērni.

“Būt par māti nav viegls darbs, bet tas ir tas, kas man ir sniedzis pilnīgu laimi,” saka Reičela. Māte cer, ka labā izglītība iemācīs Matildei būt par labu māti un sievu. “Es negribu, lai mana meita raujās uz pusēm darbā un mājās, audzina bērnus, apdara mājas darbus. Tas ir tik nogurdinoši. Tas iznīcina attiecības. Iegūt visu - tāds ir mans mērķis manai meitai. Ja viņa būs pilna laika mamma skaistā mājā un ar labu vīru pie sāniem, tas ir viss, kas manam sirdsmieram ir nepieciešams.”

 

Avots un foto: www.dailymail.co.uk