Policija brīdina par nekustamo īpašumu krāpnieku Dimu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirknī ar iesniegumu vērsusies kāda 60 gadus veca sieviete, kura cietusi no krāpnieciskām darbībām - viņai radīti zaudējumi 34 800 eiro apmērā. To paveicis kāds vīrietis vārdā Dima kopā ar līdzdalībniekiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka sieviete iepazinusies ar kādu vīrieti, kurš stādījies priekšā kā Dima. Ieraugot, ka sieviete ar savu vīru ir gados paveci cilvēki, bez darba, kā arī uzzinot, ka sieviete komunālo parādu dēļ plāno pārdot savu dzīvokli un nopirkt tā vietā lētāku, vīrietis piedāvājis sievietei savu palīdzību un internetā ievietojis sludinājumu, ka tiek pārdots dzīvoklis.

 

Kad tika atrasti dzīvokļa pircēji, krāpnieks Dima aizvedis cietušo sievieti pie notāra, kur ticis noslēgts darījums par dzīvokļa pārdošanu. Pēc darījuma pabeigšanas cietusī piezvanījusi šim vīrietim, kurš viņu gaidījis ārā pie ēkas un izstāstījusi, ka darījums nu ir pabeigts. Pēc tam šis krāpnieks piedāvājis aizvest cietušo personu uz mājām. Braucot mašīnā, viņam kāds piezvanījis, un viņš ar cietušo sievieti atgriezies atpakaļ, kur pēc tam mašīnā iekāpusi kāda sieviete un paskaidrojusi cietušai personai, ka darījums par dzīvokļa pārdošanu nav noticis, kamēr netiks iesniegts dokuments par ienākumiem. Cietusī atdevusi sievietei par dzīvokli saņemto naudu. Pēc notikušā sievietei ar krāpnieku vairs nav izdevies sazināties.

 

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, minētais krāpnieks mēģinājis veikt krāpšanu arī pret citu personu, kuru viņš bija atradis pēc kāda sludinājuma. Persona bija ievietojusi sludinājumu par to, ka savā dzīvoklī izīrē vienu istabu. Krāpnieks esot atbraucis pie viņas, it kā lai apskatītu viņas dzīvokli un mēģinājis pārliecināt, kā arī piedāvājis savu palīdzību, pārdot viņas dzīvokli un vietā nopirkt lētāku. Bet persona sajutusi kaut ko aizdomīgu, ka šajā visā kaut kas nav kārtībā, atteikusies no iespējamā krāpnieka piedāvājuma.

Reklāma
Reklāma

 

Policijā par šo gadījumu sākta izmeklēšana, bet krāpnieku līdz šim brīdim vēl nav izdevies noskaidrot. Ir zināmas šī krāpnieka pazīmes - vīrietis ir aptuveni 36 gadus vecs, sportiskas miesas būves, augums apmēram 177-180 cm, ar gaiši brūniem, īsiem matiem, runā krievu valodā, brauca ar automašīnu melnā krāsā. Krāpnieks savus upurus izvēlas vecāka gadagājuma cilvēku vidū. 

 

Izmeklēšanas gaitā policija ir izstrādājusi krāpnieka attēlu, tādēļ Rīgas Brasas iecirkņa policijas darbinieki aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija par attēlā redzamo vīrieti vai līdzīgiem krāpšanas gadījumiem, zvanīt uz tālruņa numuriem – 20269290, 67030630 vai 110 - vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

 

 

Policijas izveidotais iespējamā krāpnieka fotoattēls.