Maxima katram vecākus zaudējušam bērnam līdz 18 gadu vecumam ik mēnesi maksās 500 latus

Visiem bērniem, kuru vecāki gājuši bojā Priedaines ielā notikušajā traģēdijā, līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai katru mēnesi tiks sniegts atbalsts vidējās mēnešalgas apmērā. Patlaban Latvijā tie ir 500 lati. Šāda summa ik mēnesi tiks pārskaitīta katram bērnam. Nodokļu par šo pabalstu nomaksās "Maxima Latvija”, teikts veikalu tīkla mājas lapā.

Foto: www.kasjauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: www.kasjauns.lv

 

"Maxima" vēstījums par traģēdiju Zolitūdē:

"Ir notikusi traģēdija. Tā ir nelaime mums visiem. Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo darbinieku, glābēju un veikala apmeklētāju ģimenēm, kā arī cietušajiem un viņu tuviniekiem. "Maxima" darīs visu, kas ir mūsu spēkos, lai sniegtu visa veida palīdzību nelaimē cietušajiem.

21.novembra vakarā gāja bojā un cieta nevis mums sveši, nepazīstami cilvēki, bet mūsu ģimenes locekļi. Mūsu tēvi un mātes, meitas un dēli, brāļi un māsas.

Tā un ne citādāk mēs - septiņus tūkstošus cilvēku lielā "Maxima" darbinieku saime Latvijā - uztveram notikušo. Tieši tik un ne mazāk mums sāp notikušais.

Reklāma
Reklāma

Mēs darīsim visu, kas no mums atkarīgs, lai traģēdijas izmeklēšana noritētu iespējami ātri un būtu maksimāli efektīva.

Negaidot izmeklēšanas rezultātus, mēs darīsim visu, lai visos iespējamos veidos palīdzētu bojāgājušo ģimenēm un visiem cietušajiem.
To visu mēs apsolām Jums un paši sev.
 

"Maxima Latvija” segs rehabilitācijas, tālākās ārstēšanas un medicīnisko izmeklējumu izmaksas visiem Priedaines ielas traģēdijā cietušajiem -hospitalizētajiem un neatliekamo medicīnisko palīdzību saņēmušajiem.

Palīdzības sniegšana tiks koordinēta ar slimnīcām un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Jau patlaban „Maxima Latvija” uztur ciešu kontaktu ar visām slimnīcām, kurās ir nonākuši nelaimē cietušie, un sniedz nepieciešamo atbalstu.

"Maxima Latvija” segs arī bojā gājušo bēru izdevumus, kā arī sniegs citu nepieciešamo palīdzību viņu tuviniekiem.

Mēs no visas sirds jūtam līdzi nelaimē cietušajiem, un mums pašiem ļoti sāp.

"Mēs nevaram aizvietot vecāku rūpes un mīlestību. Mēs to gribētu, taču patlaban tas, ko varam sniegt, ir palīdzība, lai bērni neizjustu finansiālas grūtības,” saka Gintaras Jasinsks, "Maxima Latvija" valdes loceklis.

Izprotot tās vajadzības, kādas šiem bērniem radīsies ne vien tuvākajā laikā, bet vēl daudzu gadu garumā, "Maxima Latvija" pieņēmusi lēmumu atbalstīt viņus līdz pilngadības sasniegšanai.

Visiem bērniem, kuru vecāki gājuši bojā Priedaines ielā notikušajā traģēdijā, līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai katru mēnesi tiks sniegts atbalsts vidējās mēnešalgas apmērā. Patlaban Latvijā tie ir 500 lati. Šāda summa ik mēnesi tiks pārskaitīta katram bērnam. Nodokļu par šo pabalstu nomaksās "Maxima Latvija".