Sēras turpinās. Baznīcās notiks aizlūgumi

Šodien visā valstī turpinās sēras. Dažādu konfesiju baznīcās notiks aizlūgumi par Zolitūdes traģēdijā bojā gājušajiem un cietušajiem, šorīt ziņo "Latvijas Radio".

Foto no kasjauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no kasjauns.lv

 

Jau vēstījām, ka glābēji vakar vakarā nolēma pārtraukt glābšanas darbus sagrautajā lielveikalā "Maxima" Zolitūdē, jo veikala konstrukcijas apdraudēja darbu veicējus un izredzes atrast kādu traģēdijā izdzīvojušo praktiski nav.

Visu nakti traģēdijas vietā dežūrēja atbildīgie dienesti. Lēmumu par glābšanas darbu atsākšanu pieņems šodien.

Reklāma
Reklāma

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane vakar pastāstīja, ka lēmums par glābšanas darbu atsākšanu pēc konsultācijām ar tehniskajiem ekspertiem tiks pieņemts rīt no rīta, aptuveni ap plkst.7 vai 8.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs Armands Ploriņš ar nožēlu konstatēja, ka iespējas zem gruvešiem atrast vēl kādu izdzīvojušo līdzinās nullei.

"Vērtējot situāciju, kādas ar dzīvību nesavietojamas traumas bija guvuši līdz šim bojā gājušie, atrast vēl kādu izdzīvojošo nav iespējams," piebilda A.Ploriņš.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš teica, ka līdz brīdim, kad notika trešais nogruvums, no gruvešiem nebija atbrīvoti 80 kvadrātmetri teritorijas un glābēji bija tuvu glābšanas darbu noslēgumam.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis piebilda, ka pašlaik bez vēsts pazudušo cilvēku skaits ir samazinājies līdz septiņiem, bet tas nenozīmējot, ka visi šie cilvēki atrodas zem drupām un bojā gājušo skaits varētu būt arī mazāks. Pazudušo skaits dienas gaitā samazinājies, jo daļa cilvēku savus pieteikumus atsaukuši, jo sakontaktējušies ar saviem radiem un paziņām.

I.Pētersone vēl piebilda, pēc konsultācijām ar tehniskiem ekspertiem, pa nakti turpināsies darbs ar būvniekiem, būvinženieriem un citiem tehniskiem ekspertiem, lai pieņemtu lēmumu par to, kā tiks atsākti glābšanas darbi.

Zolitūdes lielveikalā "Maxima" šovakar ap plkst.18 noticis trešais jumta nogruvums, kas nebija izraisīts speciāli. Glābēji šajā nogruvumā necieta.

Glābšanas darbi tajā vietā nenotika un pēc glābēju saskaitīšanas konstatēts, ka neviens nav cietis, teica Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava.

Vakar pēcpusdienā zem Zolitūdes lielveikala "Maxima" gruvešiem atrasts 54.traģēdijā bojāgājušais.