Rudenī uz ceļiem 37 bojā gājušie. Par atstarotājiem atgādinās lielākie veikalu tīkli

Reaģējot uz satraucošo situāciju uz Latvijas ceļiem, Valsts policija (VP) kopā ar Latvijas Pārtikas tirgotāju asociāciju (LPTA) uzsāk satiksmes drošības kampaņu “Aizej līdz mājām droši!”. Šā gada rudens uz Latvijas ceļiem bijis īpaši traģisks - tumšajos mēnešos avārijās bojā gājuši 37 cilvēki, no tiem vairāk nekā puse jeb 20 cilvēki bijuši gājēji. 

Veikalos atgādinās par atstarotāja nepieciešamību. Foto autors: Valsts policija.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veikalos atgādinās par atstarotāja nepieciešamību. Foto autors: Valsts policija.

 

 

 

Kā portālu mammamuntetiem.lv informēja VP preses pārstāve Lita Juberte, uzsākot sadarbību, veikalu tīkli "Rimi", "Maxima" un "Narvesen" policijai dāvina 20 000 atstarotāju un 503 tirdzniecības vietās Latvijā gan gājējiem, gan autovadītājiem atgādinās par atstarotāju lietošanas nepieciešamību.

 

"Mūsu asociācijas biedri - Maxima, Rimi un Narvesen - ir pārstāvēti visos novados un visās Latvijas pilsētās. Šie veikalu tīkli ir ikdienas sabiedrotais vairumam Latvijas iedzīvotāju, un ik dienu tajos iepērkas vairāk nekā 700 000 cilvēku. Tāpēc, redzot biedējošo statistiku un traģiskos ceļu satiksmes negadījumus uz Latvijas ceļiem, esam nolēmuši līdzdarboties,” stāsta LPTA izpilddirektors Noris Krūzītis.

 

Policija arī turpmāk regulāri diennakts tumšajā laikā dosies reidos gan pilsētās, gan ārpus tām, apsekojot situāciju neapgaismotajos ceļa posmos. Gājējiem, kuri šādās vietās tiks sastapti bez atstarotājiem, policijas darbinieki atgādinās par to lietošanas svarīgumu, kā arī sastādīs brīdinājuma vai pārkāpuma protokolu. Tāpat šie gājēji saņems LPTA dāvinātos atstarotājus.

Reklāma
Reklāma

 

Lielāko mazumtirdzniecības tīklu atbalstu sabiedrības uzrunāšanā policija vērtē ļoti atzinīgi. “Ar neredzamo gājēju problēmu cīnāmies daudzus gadus – bijušas kampaņas, individuāla prevencija, aktivitātes un pasākumi. Taču, lai aizsniegtu un uzrunātu cilvēkus, nepieciešami aizvien jauni risinājumi,” atzīst VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

 

Šā gada rudens uz Latvijas ceļiem bijis īpaši traģisks - tumšajos mēnešos avārijās bojā gājuši 37 cilvēki, no tiem vairāk kā puse jeb 20 cilvēki bijuši gājēji. Lielākā daļa no šiem negadījumiem notikuši diennakts tumšajā laikā - pēc plkst.16, kad vairums cilvēku dodas mājās no ikdienas gaitām un gan automašīnu, gan cilvēku plūsma ir intensīva. ”Tāpēc pārtikas tirgotāju iesaistīšanās situācijas uzlabošanā ir ļoti pozitīvi vērtējama, jo cilvēki pirms došanās mājās apmeklē veikalus. Un tur viņiem atgādināsim - ar atstarotāju līdz mājām var tikt droši," stāsta A. Velšs.

 

Lai vairotu atbildīgu attieksmi un drošību uz Latvijas ceļiem, VP aicina arī citus Latvijas uzņēmējus iesaistīties satiksmes drošības kampaņā “Aizej līdz mājām droši!”.