Kas kopīgs tavam seksualitātei, raksturam un krāsu izvēlei

Saki vēl, ka tā nav - viena kleita vai uzvalks ir veiksmīgāks, bet cits tērps nekad nenes veiksmi. Piedāvājam krāsu terapijas speciālistes skatījumu, kā sasaucas tavs raksturs, seksualitāte un izvēlētā apģērba krāsa. Ieteikumi tiem, kuri tuvākajā laikā plāno doties randiņā un vēlas nodot vai saņemt kādus īpašus signālus savam potenciālajam partnerim.

Cilvēki, kas mīl sarkano krāsu, ir tīģeri gultā. Viņi viegli uzbudinās un bauda seksu, viņiem patīk sekss. Foto:www.moonparlour.lv

FOTO: Shutterstock.com

Cilvēki, kas mīl sarkano krāsu, ir tīģeri gultā. Viņi viegli uzbudinās un bauda seksu, viņiem patīk sekss. Foto:www.moonparlour.lv

 

Ko apģērba krāsa liecina par cilvēka raksturu un seksualitāti

 

Melnā krāsa

Cilvēki, kas vienmēr gatavi cīnīties, kaislību liesmas un uguns viņus nekad nepamet. Šo cilvēku jūtas vienmēr ir ekstremālas, visaptverošas. Viņiem piemīt nosliece dumpoties. Ne vienmēr reāli novērtē situāciju, tāpēc zaudē un dziļi cieš. 

Cilvēki, kas valkā melnu krāsu šad un tad vēlas kontrolēt sevi un radīt disciplinēta, autoritatīva cilvēka ar spēcīgu gribasspēku un stabilu viedokli imidžu. Ja cilvēks regulāri nesā apģērbu melnā krāsā, tas var liecināt par pretrunām viņa personībā. Pastāv iespēja, ka melnā tērpts cilvēks arī vēlas norobežoties no apkārtējiem.

Seksuālā dzīve viņu sfērā ir galvenā, viņi ir kaislīgi, mīlēti un mīloši. Neatkarīgi no dzīves mērķa, nekad neapstājas, vienmēr virzās uz priekšu, ne ar ko nerēķinoties. 

 

Melnā krāsa tiek uzskatīta par elegantu, bet nedrīkst uz to ieciklēties. Psihologi uzskata, - ja tavā garderobē ir pārsvarā melnās krāsas, tas ir signāls, ka tavā dzīvē ne viss ir kārtībā. Melnā krāsa ir atstumtības krāsa. Daži autori uzskata, ka tā ir krāsa, kas palīdz palikt neredzamam. 

                                        

Baltā krāsa 

Izvēlas cilvēki, par kuriem var teikt "gaišas", atvērtas personības. Viņi mīl taisnīgumu un liekas, ka viņi paši par sevi izstaro mieru, šķīstību. Tiecas pēc miera un saticības ar citiem cilvēkiem. Bet dažreiz mierīgums līdzinās vienaldzībai. Patīk patikt un apburt. Ja baltā pārāk daudz, var domāt par to, ka cilvēks izjūt  pārākuma sajūtu vai arī personīgo nepilnvērtību vai slimību Viņi nesteidzas dalīties savās jūtās ar apkārtējiem, lai gan ir pašapmierināti un dzīvespriecīgi. Viegli nonāk ekstāzē, ir  apveltīti ar spēcīgi attīstītu iztēli, ticību, reliģiozitāti. Dod priekšroku mieram un klusumam. Viņiem ir raksturīga polaritāte - attālināšanās un pietuvošanās, līdzjūtība un atsvešinātība. Sapņaini,  galējību cilvēki, kas tiecas pievērsties vai nu tikai  debesīm vai nu tikai  zemei. Var būt apveltīti ar  parapsiholoģiskām un  maģiskām spējām.    

Baltas krāsas apģērbā tērptie nereti pēc dabas ir puritāņi. Franču skūpsts tiem liekas tikpat nepiedienīgs kā nodarbošanās ar seksu dienā. 

Sieviete, kas mīl baltu krāsu, visdrīzāk izģērbsies aiz aizkariņa, kaunoties no sava kailuma, jo uzskata to par kaut ko nepiedienīgu.                  

 

 

Pelēkā krāsa

Tumšpelēkā krāsa 

Parasti labi darbinieki - cītīgi, nopietni, spējīgi sakoncentrēties. Apveltīti ar loģisko domāšanu, mīlestību uz zinātni, medicīnu, tehniku, prot risināt vissarežģītākās problēmas. 

Mīl kārtību. Katra lieta ir savā vietā gan sadzīvē, gan domās. 

Viņus bieži vien uzskata par pedantiem vai īgņām, bet sarežģītās dzīves situācijās pie viņiem cilvēki noteikti vēršas pēc palīdzības. Radošas personības un spēj objektīvi analizēt savu un citu rīcību. 

Daži autori uzskata, ka šī krāsa nepatīk cilvēkiem, kas plāno sasniegt iecerēto mērķi.  Personīgajā dzīvē, ja kaut kas sagādā vilšanos, viņi ar šīm jūtām ātri tiek galā. 

Attiecībā par seksu - “pelēkajiem”  pastāv pretrunīgi viedokļi. 

Vieni autori uzskata, ka "pelēkie" seksuālajā dzīvē prot sasniegt pilnīgu atbrīvotību. 

Citi savukārt pieturas pie viedokļa, ka "pelēkie" vīrieši raugās uz seksu kā ne vairāk, ne mazāk kā uz dabā paredzēta procesa veikšanu, savukārt sievietes nodarbojas ar seksu bez kaisles, uzskatot to pamatā par laulības pienākumu vai arī, lai paliktu stāvoklī. 

 

Pelēkā krāsa

Gaišpelēkā krāsa

Viņi ir gudri, saprātīgi, nemiera pilni. Atvērtība viņiem palīdz ātri atrast draugus. Necieš ierobežojumus, ja arī paši tos rada. Parasti izvairās no grūtībām, lai nesarežģītu sev dzīvi. Reizēm mēdz būt izklaidīgi. Raksturīga domu bagātība, prašana vienmēr saglabāt mēra sajūtu, inteliģence un komunikablitāte. Biklums. Slikti pacieš troksni un svelmi. Jutīgi. 

 

Zaļā krāsa

Tumšzaļā krāsa

Mērķtiecīgi cilvēki, bet neskrien ar galvu sienā sava mērķa sasniegšanai. Sākumā visu kārtīgi apdomā, bet kad pieņem lēmumu mierīgi un pārliecināti, sasniedz savu un neviens nevar pārmest, ka viņi iet pāri galvām. Raksturīga tiekšanās pēc miera un harmonijas. Jutīgi, mīl cilvēkus, tomēr gadījumos, kad jūtas apdraudēti, var kļūt egoistiski un greizsirdīgi. Mīl mieru un dabu. Sevī noslēgušies un neatlaidīgi, apveltīti ar stipru gribu, var apspiest citu cilvēku enerģiju.

Uzmanīgi, vairāk novēro, kā rīkojas. Humānisti, vienmēr gatavi palīdzēt. Jutīgi, bieži ievēro to, ko citi neievēro.

Estēti, un, ja dzīves apstākļi ir labvēlīgi, var sasniegt augstu materiālo un garīgo labklājību. 

Bieži necieš citu cilvēku uzskatus, kas nesakrīt ar viņu personiskajiem, un viņus spēj pārliecināt tikai tie, kam piemīt stipra spēja pārliecināt. Lielu nozīmi piešķir savai seksuālajai dzīvei un neveiksmes šajā sfērā viņus stipri apbēdina. Tomēr seksuālajās attiecībās ir tīri un naivi. "Zaļie" vīrieši ir neveikli, bet viņi ir loti šarmanti. "Zaļie" mīļākie ir mīkstsirdīgi un labvēlīgi, bet viņos nav tā, ko sauc par "āfrikāņu kaislību". Ļoti uzticīgi laulībā. 

 

Zaļā krāsa

Gaišzaļā krāsa

Maigs cilvēks, kas prot novērtēt sadarbību, estētisks un liegs. Raksturīgs taisnīgums, labvēlīgums, partnerība. Tur doto vārdu un ir gudrs. Vienmēr saka tieši to, ko no viņa gaida.  Trūkums  - neprasme klausīties. Atslābināts, atklāts, sabiedrisks.

 

Dzeltenā krāsa

Reklāma
Reklāma

Tie, kas izvēlas dzelteno - interesantas personības. Vadoņi. Aktīvs dzīvesveids, bieži izaicina likteni. Meklē laimi, ir komunikabli, jautri, prot priecāties par dzīvi.  Enerģiski, veiksmīgi pilda vadītāja pienākumus. Tomēr dažreiz ļauj jūtām ņemt pārsvaru pār saprātu. Ar viņiem kopā nav garlaicīgi, viņiem ir daudz enerģijas un viņi labprāt padalās ar to ar apkārtējiem. Trūkums - aizraušanās ar vairākiem darbiem vai lietām uzreiz, kā rezultātā grūti kaut ko novest līdz galam. Radošs, garā stiprs cilvēks. Mīl varu, spēj koncentrēt gribu un virzīt to tur, kur tā ir visefektīvākā. Prot daudz un auglīgi strādāt. Prot arī atpūsties, nodrošināt mieru ne tikai sev, bet arī citiem. Ir atklāts, gudrs un jutīgs, reizēm hiperjutīgs. Tiecas pēc laimes un neatlaidīgi pūloties, to sasniedz. Dāsns, iemanto apkartējo cilvēku atzinību, nebaidās izzināt citiem bīstamas kaislības, bet tajā pašā laikā apveltīts ar pacietību un neatlaidību.  Nelabvēļos izraisa skaudību.        

Seksuālā enerģija var viegli piemēroties cita partnera enerģijai. Tendēts piekāpties savu partneru spēcīgajām vēlmēm. Ja pats nesaņem baudu no seksa, nekad neatsaka savam seksa partnerim. 

 

Oranžā krāsa

Tie, kas bieži izvēlas šīs krāsas apģērbus ir rīcības cilvēki, kompetenti daudzās sfērās. Tomēr  bieži nepacietīgi. Neatkarīgi, labi organizēti, mērķtiecīgi. Kreatīvi, praktiski, enerģiski,nespēj nosēdēt uz vietas. Sirsnīgi, pilni līdzjūtības un vēlmes rūpēties par cilvēkiem, labsirdīgi.  Piemīt arī visas dzeltenās grupas īpašības. 

Komunikabli, jautri, prot priecāties par dzīvi.

Seksā un mīlestībā prasmīgi. Patīk seksuālās fantāzijas. Uzskata seksu par izrādi, kurā vēlas būt "zvaigznes". Prelūdija viņiem ir tik pat svarīga kā akts. Viņiem patīk čukstēt otram mīļas muļķības un vest tukšas sarunas. Viņi dzīvo savas iztēles varā. Lai gan bieži neizjūt orgasmu, bet par to neuztraucas. 

 

Violetā krāsa

Cilvēki, kas mīl violetu krāsu apģērbā, ir ar  labu intuīciju, žēlsirdīgi, viegli ievainojami. 

Neparasti un neordināri cilvēki. Tiecas pēc brīvības, neatkarības, plašuma. Viņu dzīvē ir daudz pārsteigumu un līkloču. Reizēm viņi it kā guļ, taču tiecas pamosties un lidot, sapņo par spārniem, lai aizlidotu līdz Saulei. Ļoti sabiedriski, viņiem patīk intelektuālas un garīgas nodarbes. Apveltīti ar izcilu iedzimtu intelektu, kas parastos vidusmēra cilvēkos var izraisīt mulsumu un diskomfortu, tāpēc viņi tiecas pēc sev līdzvērtīgu intelektuālu cilvēku sabiedrības. Viņus saista viss noslēpumainais, neskaidrais. Mīl ātrumu, nebaidās riskēt.  

Slēptie līderi, parasti kļūst par māksliniekiem, muzikantiem, rakstniekiem, tas ir, radošu profesiju pārstāvji. Violetā personība parasti atrodas fantāziju pasaulē, ārpus realitātes. Viņu pa dzīvi vada kāds cits. Tādi cilvēki, kā likums, kavē randiņus. 

Uzskata sevi par pārāk izsmalcinātiem mīlas spēlēm. Sievietes kļūst ļoti dusmīgas, kad mīlas randiņa laikā viņu perfektā frizūra tiek sabojāta. Vīrieši pārāk lietišķi attiecas pret mīlas rotaļām, vēlas seksā saņemt apmierinājumu tikai sev. 

 

Brūnā krāsa

Līdzsvaroti cilvēki, apdomīgi, viņiem raksturīga nosvērta rīcība, tieksme pēc zināšanām. Dod priekšroku vienatnei,  klusumam.  Viņi ir skarbi,  nelokāmi,  taupīgi.  Mīl varu un tiecās pēc tās.  Stingri un pamatīgi stāv uz kājām. Lai gan neatstāj uz apkārtējiem spīdošu iespaidu, uz viņiem grūtā brīdī var paļauties.  

Mīlestībā ir aktīvi un veltī tai daudz laika.  Bieži domā par pasaules problēmām. Baidās zaudēt kontroli pār sevi, ar milzīgu neatlaidību īsteno savus mērķus. Viņiem raksturīga ietiepība. Galvenās īpašības izpaužas brieduma gados un atbildīgu lēmumu pieņemšanas brīžos. 

Cilvēki, kas izvēlas brūno krāsu, tiecas pēc vienkāršas cilvēciskas laimes. Vairāk par visu viņi vērtē māju, komfortu un mieru. Velta daudz laika un spēku savai veselībai, uzskatot, ka viss pārējais būs pēc tam. Šādi cilvēki parasti ir visai konservatīvi, galvenais viņiem ir ģimene, māja, stabils darbs. 

Īsts atradums stiprai laulībai. Šie mīļākie ir "silti" un dziļi savās jūtās un uzmanīgi pret sava partnera vēlmēm.  Viņi ir spējīgi nodarboties ar seksu daudzas stundas diennaktī. Viņiem patīk romantiskas pastaigas mēnesnīcā un arī omulīga pasēdēšana mājās pie kamīna. Viņiem patīk mīlēties noteikti dziļi intīmā atmosfērā. Tomēr, pat viens rupjš vārds spēj sabojāt attiecības ar viņiem. 

 

Zilā krāsa

Cilvēki, kas mīl gaiši zilos toņus - kreatīvi, jutekliski, iztēles pilni. Tiecas pēc miera sajūtas, vēlas atrasties uzmanības un mīļuma atmosfēras

Tumši zilos toņus - neatkarīgi, gudri, stipri attīstīta atbildības sajūta.  

 

Zilā krāsa

Tumšzilā krāsa

Ceļotājs,  tiecas pēc zināšanām,  reliģiozs,  smalki jūt viņpasaules gaismu ārpus parasto sajūtu ietvariem.  Viegli īsteno mērķus, mīl dzīvi, enerģisks, dievina bērnus. Ļoti prot novērtēt citu atzinību. Bieži vien ir ceļveži visplašākajā nozīmē. 

Lieli sapņotāji, dažreiz sapņo pašās nepiemērotākajās vietās. Viņus mīl draugi, novērtē viņu uzticību, bet dažreiz draugi var viņus aizvainot, pat to neievērojot.  Zilā personība ir bieži veiksmīgi cilvēki - tad,  kad viņi ieklausās un rīkojas saskaņā ar savām sajūtām un intuīciju. Tādiem cilvēkiem nav ieteicams aizrauties ar nereāliem plāniem un idejām. 

 

Zilā krāsa

Gaišzilā krāsa

Izteikti sapņotāji,  romantiķi,  mīl ceļot,  tiecas būt pie jūras,  pie ūdens.  Ļoti sabiedriski, viņiem ir daudz draugu, viņi mīl kolektīvu. Vistuvākais cilvēks ir māte, kuru viņi mīl un bezgalīgi ciena. Nepanes vientulību un cieš, ja nokļūst šādā situācijā. Mīl drošību, ir gatavi ziedot visu ģimenes attiecību stiprināšanai, bet arī pretim vēlas saņemt to pašu. Šādi cilvēki bieži ir populāri un pat mīlēti,  ja apstākļi veidojas viņiem labvēlīgi.  Viņiem ir tieksme nodarboties ar lietām, kuras apvieno cilvēkus, piemēram, ar politiku vai reliģiju; ar dziļu cieņu izturas pret tradīcijām un ievēro tās.  

Seksuālajā jomā ir diezgan mēreni un mierīgi. Viņus vairāk satrauc dzīves emocionāli - intelektuālā puse. Šie cilvēki ir pievilcīgi un apveltīti ar brīnišķīgām dvēseles īpašībām. Lieliski seksuālie partneri, mīloši, maigi un uzmanīgi pret saviem partneriem. Viņi uzskata mīlestības aktu par mākslas veidu, tāpēc seksā ir eleganti.  Vīrieši tik delikāti izturas pret savu partneri, it kā gatavojoties spēlēt uz rotaļu klavierēm.  Sievietes bauda seksu pilnā mērā, viņas ir jutekliskas partneres,  bet viņu kaisle ir līdzīga paisumam un bēgumam,  bet ne uguns stihijai.  Abi - vīrietis un sieviete,  bauda mīlas prelūdiju, bet arī pēc orgasma viņi ir tikpat jutekliski. Ļoti labi partneri laulībā, uzticīgi. Ideālisti,  līdzsvaroti,  vēsāki un prātīgāki nekā instinktīvie "zaļie" cilvēki. 

 

 

Rozā krāsa

Maigi cilvēki, kas mīt sapņu un pasaku pasaulē,  gaidot brīnumu.  Viņi ir atslābinājušies,  poētiski,  cildeni, sapņo par romantisku mīlestību, dod priekšroku komfortam un mājīgumam, nevis pārgājieniem un teltīm. Rozā brilles aizstāj realitāti un ļauj saglabāt mieru un nervu sistēmu. Bieži jebkuras dzīves kolīzijas viņi pārvērš par dvēseles katastrofu, nereti pieviļ apkārtējos, jo pārvērtē savus spēkus, apsolot izdarīt to, ko nespēj. Viņu solījumi bieži vien ir tikai ilūzija.  Pēc katras vētras viņi ātri nomierinās,  un parasti tādi cilvēki nodzīvo līdz sirmam vecumam. 

Seksuālajās attiecībās parasti patīk manevrēt: sievietēm ir tieksme ķircināties, apsolot vairāk, nekā viņas var dot. Dažos gadījumos viņas izrāda savus daiļumus, bet tikai tāpēc, ka klusībā bieži vien neieredz vīriešus. Savukārt rozā krāsas apģērbu nēsājošie vīrieši ir donžuāni un mīl pakoķetēt. Viņi pieder pie tās mīļāko kategorijas, kuri nosaka vairākus randiņus vienā vakarā, bet neatnāk ne uz vienu no viņiem, pavadot vakaru ar draugiem bārā. 

 

Sarkanā  krāsa   

Personas, kas to izvēlas, ir ambiciozas, impulsīvas, viegli uzbudināmas, dinamiskas. Drosmīgas, darbība parasti produktīva. 

Kaislīgi cilvēki, kuriem patīk būt vadītājiem, līderiem. Bieži ļaujas emocijām (ambīcijām). Reti moka sirdsapziņa. Mīl dzīvi un panāk savu vēlmju īstenošanos.  Pie šīs grupas pieder dažādu ieviržu un pat ļoti polāri pretēji cilvēki, kas ātri iekarst un ātri nomierinās. Personības tips no svētā līdz asiņainam diktatoram.  Šī krāsa patīk cilvēkiem, kas tiecas tikt ievēroti pūlī un saņemt vispārēju uzmanību. Šo krāsu bieži vien mīl sievietes,  kuras panāk savu ar jebkuriem līdzekļiem.  Viņas vienmēr saņem kāroto. Tie ir līderi, avantūristi, iniciatori pēc savas dabas. Tomēr viņi var būt visai agresīvi un nerēķināties ar citu emocijām,  ka zaudē līdzsvaru.  Ļoti mērķtiecīgi, nerēķinās ar citu domām par to, kā taisa karjeru. Sarkanā ir stipru cilvēku, kam piemīt uzstājība un gribasspēks, možums un jautrība, krāsa. 

Cilvēki, kas mīl sarkano krāsu, ir tīģeri gultā. Viņi viegli uzbudinās un bauda seksu, viņiem patīk sekss. Kad satiekas divi "sarkanie", rodas iespaids, ka notiek vulkāna izvirdums. Šādi mīļākie,  kā likums,  parasti ir agresīvi, tāpēc tas ne vienmēr ir pieņemami citu tipu cilvēkiem. 

 

Raksta tapšanā izmantoti Elitas Goldmanes krāsu terapijas semināru materiāli.